Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Schiffer: A tényellenőrök a szabadság legnagyobb ellenségei

888.hu

2022.05.28. 11:00

A szabadság újsütetű korlátairól és korlátozóiról is beszélt Schiffer András a Kontextus napokban közzétett Youtube videojában. Szóba hozta többek között a „tényellenőrök” veszedelmes szerepét, azt, hogy manapság ők a szabadság legnagyobb ellenségei.

 

Az egykori LMP-s országgyűlési képviselő szerint egyértelmű, hogy a lassanként minden és mindenki felett álló tényellenőrök „legalább akkora veszedelmet jelentenek a szabadságra és a demokráciára, mint a totalitárius rendszereknek a cenzorai“. Az ő dolguk az, hogy „ne gondolkodj!”, ők majd megmondják, hogy mik a tények.

Az ő szájukból nyilvánul meg a tudomány, a művészet a kultúra, és minden, ami emberré teszi az embert, ők az egyedüli igazságot birtokolják.“

– mondta Schiffer, aki kifejtette, hogy ez annyival veszélyesebb, mint a 20. századi cenzorok, hogy a totalitárius rendszerben mindenki tudta, ha ellenszenvet táplál a rendszerrel, akkor mely információt hova kell tenni. „Csak az létezik a világban, amit ők fölmutatnak, amire rámutatnak, és ami nem az, az nem osztályellenség, hanem az nem létezik. Az egy hülyeség, konteó.“

 

Az ukrajnai háború kapcsán is ugyanez a helyzet. Természetesen kár tagadni orosz propagandát, a Russia Today a putyini mondandót közvetíti, de ezt lehetett tudni róla. Erre az Európai Unió úgy döntött, hogy lekapcsol minden orosz propagandát.

„Tehát azok, akik szeretik magukat liberálisnak feltüntetni, elvitatják a jogot mindannyiunktól, hogy megfelelően mérlegelni tudjuk az orosz álláspontot és az amerikai propagandát – merthogy ugye amerikai propaganda »természetesen« nem létezik, csak tények vannak, amiket ellenőrizni kell.”
– jelentette ki Schiffer.

 

A tényellenőrök kiskorúnak tekintenek minket, elvitatják tőlünk a mérlegelés képességét, elvitatják, hogy mi ugyanolyan jogon tudunk morális ítéleteket alkotni, mint ők, és meg akarják szabni nekünk, hogy mit gondoljunk. Ezek nem liberálisok, ezek a szabadság ellenségei, ma a tényellenőrök legalább akkora veszedelmet jelentenek a szabadságra és a demokráciára, mint a totalitárius rendszereknek a cenzorai.”

 

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére