Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Több mint húsz bevándorlásellenes olasz oldalt törölt a Facebook

Horváth Tamás

2019.05.14. 11:18

A „feljelentő” a Soros Györgyhöz köthető Avaaz aktivista csoport volt.

A Facebook által álhírterjesztés és gyűlöletkeltés miatt a hétvégén törölt fiókok fele az Olaszországban kormányon lévő Öt Csillag Mozgalom és a Liga nem hivatalos oldala volt – közölte az MTI a globális szerveződésű Avaaz aktivista csoportra hivatkozva.

A csoport szerint a két párthoz köthető, összesen 23 oldalon – amelyeknek mintegy 2,5 millió követője volt – antiszemita, idegengyűlölő és oltásellenes tartalmak is voltak. A legaktívabb az „Öt Csillagot a kormányba!” elnevezésű oldal volt, amely az Avaaz szerint egyebek mellett az ellenzéki Roberto Saviano olasz írónak azt az elszólást tulajdonította, hogy inkább a migránsokat mentené meg, mint az olasz földrengés áldozatait.

Christoph Scott, az Avaaz e kampányának koordinátora úgy vélte, az oldalak célja a májusban tartandó európai parlamenti választások küszöbén a gyűlöletkeltés és a megosztás volt. Scott üdvözölte a Facebook döntését, ám egyúttal rámutatott arra is, hogy a közösségi médiának többet kell tennie ebben az ügyben, mégpedig minél előbb.

Áprilisban a szervezet hasonló kezdeményezést indított Spanyolországban is, amelynek az eredményeként – nem sokkal a spanyol parlamenti választások előtt – a közösségi média 17, összesen 1,4 millió követővel rendelkező, „szélsőjobboldali” anyagokat megosztó oldalt szüntetett meg.

Magát az Avaazt sokan egy újabb Soros György által finanszírozott online hálózatnak tartják, amelynek célpontjába gyakran kerülnek olyan országok és szervezetek, amelyek nem támogatják a bevándorlást, ellenben a határok védelmét elsődlegesnek tartják. Tavaly ősszel, az országgyűlési választások előtt Orbán Viktorról is készítettek egy videót, ezt IDE kattintva lehet megtekinteni.

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére