Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Véleménye miatt cenzúrázta Dr. Jordan Peterson pszichológust a Twitter

888.hu

2022.06.30. 18:20

A Twitter cenzúrázta a kanadai pszichológust és bestseller-írót miután az eredeti nevén említette Ellen Page „transznemű színésznőt”, aki ma már „Elliot” néven szerepel, és férfiként azonosítja magát.

 

Page, aki nőnek született, 2020 decembere óta férfiként azonosítja magát. A következő évben ő lett az első „transznemű férfi” a TIME magazin borítóján.

 

 

 

Peterson a Twitteren azt írta:

Emlékszel, amikor a büszkeség bűn volt? Ellen Page-nek pedig épp most távolította el a mellét egy bűnöző orvos.”

 

A Twitter azonnal zárolta Peterson fiókját, és arra kényszerítette őt, hogy törölje a tweetet, hogy visszaszerezze a hozzáférést. Peterson munkatársa, Dave Rubin bejegyzése szerint a pszichológus azt mondta, hogy „soha” nem fogja törölni a tweetet.

 

Az őrület folytatódik a Twitteren.”

 

– mondta Rubin.

 

[Jordan Petersont] felfüggesztették az Ellen Page-ről szóló tweetje miatt. Ő azt mondta nekem, hogy »soha« nem fogja törölni a tweetet.”

 

Petersonnak küldött üzenetében a Twitter azt mondta, hogy fiókját „gyűlöletkeltő magatartás” miatt zárolták, és a Twitter általánosan elterjedt szabályai is láthatók az ügyben:

 

Nem hirdethet erőszakot, fenyegethet vagy zaklathat másokat faji, etnikai hovatartozás, nemzeti származás, szexuális irányultság, nem, nemi identitás, vallási hovatartozás, életkor, fogyatékosság vagy súlyos betegség alapján.”

 

Nem világos, hogy Peterson beszámolójának cenzúráját az okozta-e, hogy a bestseller-író „Ellen” Page eredeti nevét használta, kritizálta a „büszkeség” fogalmát, vagy bűnözőnek nevezte a Page-t operáló sebészt – vagy mindhárom miatt.

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére