Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Akadozott a Facebook

888.hu

2018.04.16. 12:00

Reggel óta akadozik a legnagyobb közösségi oldal. Kiküldtek egy adatvédelmi tájékoztatót, és azóta gyakorlatilag használhatatlanná vált az oldal. Telefonon és táblagépen gond nélkül fut, de számítógépen már nem annyira.

A Facebook gördülékenységét mérő Down Detector szerint megduplázódtak az oldalon jelentkező problémák. Ma reggel többen jelezték, hogy számítógépről nem lehet elérni az oldalt, a probléma oka egyelőre ismeretlen, de a Is It Down Right Now szerint a szerver lassult be.

A Facebook háza táján semmi sincs rendben

A Cambridge Analytica ügyében tartott meghallgatáson a Facebook istencsászára tagadta a vádakat, melyek szerint:

  • a Messenger titokban hangfelvételeket rögzít,
  • a Messenger minden korábbi adatot megőriz,
  • a közösségi oldal személyre szabott reklámokat juttatna el a felhasználókhoz
  • és hogy a Facebook bizonyos politikailag motivált tartalmakat előnyben részesít.

Az AFP közlése szerint a közösségi oldal a fentiekkel ellentétben minden adatot rögzít, így például azt is, amit a felhasználó leír a Facebook-oldalán vagy a közösségi portálon máshol, valamennyi általa kiposztolt fotót vagy videót, valamennyi lájkolását, minden megosztását, mindent, amit elolvas, azoknak a felhasználóknak a személyazonosságát, akikkel kapcsolatba lép, illetve a földrajzi elhelyezkedését is elmenti és tárolja.

A botrány után kiderült, hogy a Facebook összesen 2,7 milliárd (!) európai felhasználóról gyűjtött adatokat, amelyek segítségével célzottan küldtek nekik politikai tartalmakat. A közösségi oldal a kampány sikere érdekében az emberek politikai beállítottságát is elküldte a cégnek.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére