Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Akár már a héten elfogadhatja a WHO a kínai vakcinát

888.hu, Magyar Nemzet

2021.04.26. 13:00

A WHO neves tudósokból álló bizottsága április 29-én véglegesítheti a jelentését arról, hogy ajánlják-e globálisan vészhelyzeti alkalmazásra a Sinopharm-vakcinát. A jelentés várhatóan kedvező lesz, ugyanis az Egészségügyi Világszervezet korábban azt közölte, hogy az oltás hatékony és biztonságos – írta meg a Magyar Nemzet.

 

Az Egészségügyi Világszervezet (WHO) várhatóan rövid időn belül, talán már a jövő héten kiadja az engedélyt a kínai Sinopharm-vakcinára”

– közölte Menczer Tamás tegnap a közösségi oldalán.

A Külgazdasági és Külügyminisztérium tájékoztatásért és Magyarország nemzetközi megjelenítéséért felelős államtitkára a Facebook-oldalán közzétett videóban úgy fogalmazott:

Ha ez megtörténik, akkor végérvényesen bebizonyosodik, hogy minden, amit a baloldal mondott a kínai vakcináról, hazugság volt.”

Tájékoztatása szerint eddig 1,7 millió adag Sinopharm-vakcina érkezett Magyarországra, a jövő héten még négyszázezer, májusban pedig 2,9 millió érkezik.

A Magyar Nemzet úgy tudja, hogy a Sinopharm vakcinájáról ajánlást tevő szakértői csoport jelentése április 29-éig elkészül.

Az Egészségügyi Világszervezet főigazgatójának vakcinákkal kapcsolatos ajánlásokat is megfogalmazó szakértői csoportja március végén jelentette be, hogy a kínai Sinopharm és a Sinovac előzetes vizsgálata alapján a vakcinák bizonyítottan biztonságosak és jó hatékonyságúak a Covid-19-betegség megelőzésében.

Az első hírek 2020 novemberében érkeztek arról, hogy a kormány a Sino­pharm vakcináját is bevonná a hazai oltási kampányba. Orbán Viktor miniszterelnök egy korábbi rádióinterjújában elmondta, hogy azért szerettek volna más vakcinákat is felhasználni Magyarországon, mert

2020 őszén már látszott, hogy az EU által megrendelt oltóanyagok lassan érkeznek meg 2021 első és második negyedévében.

A helyzet egyébként még rosszabbnak bizonyult, mint azt előzetesen feltételezték, ugyanis az AstraZeneca cég az eredetileg tervezett ütemezést sem tudta tartani.

A Magyar Nemzet írásában emlékeztet, hogy a Sinopharm-vakcina hazánkban vészhelyzeti engedélyezést kapott, mivel a magyar fél megrendelésének időpontjában a gyártónak még nem volt eredménye a harmadik fázisú klinikai vizsgálatokról. Ám a magyar szakemberek a helyszínen ellenőrizték a gyártási folyamatokat, valamint minden érkező szállítmányt azóta is bevizsgálnak – ami minden vakcinatípus esetében kötelező gyakorlat.

A kabinet összesen ötmillió adagnyi Sinopharm-vakcinára szerződött, amelyből eddig több mint másfél millió érkezett meg.

Az első szállítmány 2021. február 16-án landolt Magyarországon.

A Sinopharm oltóanyaga teljes, elölt vírust tartalmaz, ami miatt a kutatások szerint megfelelő védelmet nyújt a mutánsok ellen is. Ez azért van így, mivel az ezzel a technológiával készült oltásokkal a vírus minden fehérjéje bejut a szervezetbe, és így később az immunrendszer a mutáns koronavírus-változatokat is könnyebben ismeri fel.

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére