Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Álhírnek minősítette a Notre-Dame-i tüzet a YouTube

Forisek Ádám

2019.04.16. 20:28

Úgy tûnik, nem érdemes mindent algoritmusokra bízni.

Hétfő éjjel órákon át lángolt a párizsi Notre-Dame, többen pedig ezt élőben közvetítették a YouTube-on.

A videómegosztó oldal azonban a közvetítések alatt a 2001. szeptember 11-ei terrortámadással kapcsolatos részleteket jelenített meg.

Az Egyesült Államokat sújtó terrortámadás során az al-Kaida radikálisai két utasszállító repülőgépet térítettek el, majd azokat belevezették a New York-i Világkereskedelmi Központba (avagy World Trade Centerbe). Az ikonikus ikertornyok teljesen elpusztultak, több mint 3000 ember vesztette életét.

A YouTube a saját, álhírek elleni algoritmusával magyarázta az esetet. A videómegosztó az "álhírek" visszaszorítása érdekében vezette be azt az algoritmust, ami a gyanús videókat kiszűrné, helyettük pedig megbízható oldalakat ajánl a felhasználóknak. Jelen esetben a Notre-Dame tűzvészének képsorai alá az Encyclopedia Britannica oldalát linkelte a 2001. szeptember 11-i terrortámadásokról.

A YouTube azóta elnézést kért az incidensért, és kikapcsolta a tűzeset videói alatt ezt a funkciót. A videómegosztó oldal egy szóvivője szerint "az algoritmusok néha tévednek." Egyúttal sajnálatukat is kifejezték a tűzvész miatt.

Mindenesetre ez az incidens nem épp bizalomgerjesztő a techóriásra nézve.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére