Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Janklovics átlökte a rendőrségi szóvivőt KAP-on

Balázs Ferenc

2020.10.21. 19:00

A menet közbeni okostelefon-használat és az ezzel járó figyelemelvonás okozta veszélyekre hívja fel a figyelmet az ORFK-OBB és az Aegon biztosító a legújabb kampányukban, aminek célja ezen jelenségek visszaszorítása. A videókban az ORFK szóvivőjét, Gál Kristóf alezredest is bevonta a marháskodásba a két sztárhumorista: Kovács András Péter (KAP) és Janklovics Péter.

Míg a tavalyi kampányban az autósokon volt a hangsúly addig az idei célközönség az úgynevezett „mikromobilitási eszközökkel„ közlekedők lettek, így tehát a kerékpározók, rollerezők és egyéb hasonló járművet használók.

Az Aegon biztosítótársaság megbízásából készített kutatásból kiderült, hogy

a megkérdezettek 80 százaléka veszélyesnek tartja a mobiltelefon használatát kerékpározás vagy rollerezés közben, mégis minden második kerékpározóval/rollerezővel előfordult már hogy menet közben használta az okostelefonját.

A telefonhasználat az esetek kétharmadában mobilon beszélgetést jelent, ugyanakkor még közülük is csak minden második ember használ headsetet. Meglepő adat, hogy

három kerékpárosból egy gurulás közben is „felelőtlen” módon használja az okostelefonját,

headset nélkül beszél, chatel vagy közösségi oldalakat látogat menet közben.

”Mivel továbbra sem változott, hogy a fiatalokra kiemelten jellemző jelenségről van szó, idén is humoros formában szerettük volna felhívni a figyelmüket arra a veszélyre, amelyet éppen az jelent, ha nem a közlekedésre figyelünk. Ezért is választottuk az idei kampány szlogenjéül, hogy: Az igazi érték Te vagy, nézz távolabb a telefonodnál”

– mondta a kampány indítása kapcsán Szombat Tamás, az Aegon Biztosító vezérigazgató-helyettese.

A népszerű standuposok videói tavaly több platformon meghaladták az ötmilliós megtekintést, és a videók nézettsége azóta is emelkedik.

„A kézben tartott mobiltelefon a közlekedés minden résztvevője számára veszélyforrás, mert elvonja a figyelmet azokról a helyzetekről, amelyben reagálni kell, legyen szó biciklisről, rolleresről vagy éppen a járdán közlekedő gyalogosról. Az a célunk, hogy a közlekedés minden résztvevője számára biztonságos környezetet teremtsünk ezzel a szemléletformáló kampánnyal”

– mondja Óberling József rendőr ezredes, az ORFK RFI Közlekedésrendészeti Főosztály vezetője.

A két humorista most sem hazudtolta meg magát: elképesztő ökörségeket mutat be Janklovics ”Mobil„ Péter és a KAP, a felhasználó. De most nem érték be annyival, hogy egymást szivatják, az ORFK szóvivőjét, Gál Kristóf alezredest is bevették az egyik klipben. (Nyugalom! Sem a szóvivő, sem a mobiltelefonja nem sérült meg.)

A kampány videói ezen a linken találhatóak meg:

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére