Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Lehúzós internetes csalás terjed Európában

888.hu

2018.05.12. 11:39

Ezerszám kapcsolódnak bûnözõk német vonalas telefon-elõfizetõk routereihez. Azok révén kezükben lévõ, drága külföldi számokat tárcsáznak és lenyúlják a magas díjakat.

A bűnbandák képesek arra, hogy routerekbe hatolva rövid idő alatt ilyen “beszélgetések” ezreit indítsák, s ezzel nagy összegeket tegyenek zsebre.

Az illetékes állami felügyelethez érkezett panaszok között kettő is volt, amelyek esetében a kár meghaladta az 50.000 eurót. A hatóság eltiltotta a szolgáltatót, hogy ezekért a hívásokért számlázzon, illetve továbbítsa a díjat külföldi partnerének — írja a Piac és Profit.

A jelenség azóta vált gyakoribbá, mióta a német Telekom a vonalas előfizetők forgalmát is növekvő mértékben az interneten bonyolítja. Az előfizetőknek azt ajánlják, hogy a visszaélések elkerülése érdekében frissítsék routerük szoftverét.

A kormány felügyelő szervénél tavaly több mint 190.000 panaszt nyújtottak be hívószámmal való visszaélés, illetve tiltott reklámhívások miatt 65.000-rel többet, mint az előző évben és többet, mint eddig valaha. A hatóság összesen 1,2 millió euró büntetést szabott ki és hívószámok százait szüntette meg.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére