Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Nyár végére a fiatalok Modernával való oltását is engedélyezhetik

888.hu, MTI

2021.05.25. 21:35

Százszázalékos hatékonysággal akadályozta meg a koronavírus-fertőzést a 12 és 17 év közötti serdülők esetében a Moderna által kifejlesztett Covid-19 elleni vakcina – jelentette be keddi közleményében Stéphane Bancel, az amerikai gyógyszeripari vállalat vezérigazgatója.

 

Bancel hozzátette, hogy a mostani eredményeket június elejéig az Egyesült Államok élelmiszer- és gyógyszerfelügyelete (FDA) elé terjesztik, és engedélyt kérnek az oltás alkalmazására a fiatal korosztály körében.

Továbbra is elkötelezettek vagyunk amellett, hogy segítsünk a Covid-19 járvány megszüntetésében”

– mondta a vezérigazgató.

A Moderna 3732 12–17 év közötti fiatalt vont be a vizsgálatokba. A beoltott serdülők egyikénél sem tapasztaltak koronavírus-fertőzést, és jelentős biztonsági aggályok sem merültek fel. A gyógyszergyár tájékoztatása szerint az oltás két héttel az első dózis beadása után 93, a második adag után pedig 100 százalékos hatékonyságúnak bizonyult.

A Moderna bejelentése előtt két héttel engedélyezték a Pfizer amerikai és a BioNTech német gyógyszeripari vállalat által közösen kifejlesztett koronavírus elleni vakcina alkalmazását a 12 és 15 év közötti gyermekek számára.

Szakértők szerint

az FDA várhatóan engedélyezni fogja a Moderna-oltás alkalmazását a serdülők számára.

A jóváhagyási folyamat akár egy hónapot is igénybe vehet, de így is elegendő idejük lesz a diákoknak arra, hogy beoltassák magukat az őszi iskolakezdés előtt.

Az amerikai járványügyi és betegségmegelőzési központ (CDC) legfrissebb adatai szerint az Egyesült Államokban a felnőttek több mint 60 százaléka kapott legalább egy adag vakcinát, és csaknem 50 százalékuknak a védettséghez szükséges összes oltást beadták.

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

További jogi garanciák szükségesek a gyermekek védelmében

Család- és gyermekjogi, a társadalmi tanításokért felelősséget érző szervezetek szerint további jogi garanciák beépítése szükséges annak érdekében, hogy megvédhessék a gyermekeket az őket veszélyeztető jelenségektől.

New Yorkban egy tollvonással elintézték a magyar panaszt

New Yorkban egy tollvonással elintézték a magyar panaszt

Összekeverte a szezont a fazonnal hazánkkal kapcsolatban Linda Thomas-Greenfield, az Egyesült Államok ENSZ-nagykövete. A múlt hét végén New Yorkban az antiszemitizmus elleni globális erőfeszítésekről tartottak ülést. Ezen szólalt fel az amerikai diplomata, és beszédében egy svédországi antiszemita incidenst egyszerűen Budapestre helyezett át, és hiába tiltakozott a magyar delegáció és a külképviselet, csak annyira tellett a házigazdáktól, hogy elismerték a hibát, de nem adtak ki semmiféle bocsánatkérő nyilatkozatot.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére