Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Nyár végére a fiatalok Modernával való oltását is engedélyezhetik

888.hu, MTI

2021.05.25. 21:35

Százszázalékos hatékonysággal akadályozta meg a koronavírus-fertőzést a 12 és 17 év közötti serdülők esetében a Moderna által kifejlesztett Covid-19 elleni vakcina – jelentette be keddi közleményében Stéphane Bancel, az amerikai gyógyszeripari vállalat vezérigazgatója.

 

Bancel hozzátette, hogy a mostani eredményeket június elejéig az Egyesült Államok élelmiszer- és gyógyszerfelügyelete (FDA) elé terjesztik, és engedélyt kérnek az oltás alkalmazására a fiatal korosztály körében.

Továbbra is elkötelezettek vagyunk amellett, hogy segítsünk a Covid-19 járvány megszüntetésében”

– mondta a vezérigazgató.

A Moderna 3732 12–17 év közötti fiatalt vont be a vizsgálatokba. A beoltott serdülők egyikénél sem tapasztaltak koronavírus-fertőzést, és jelentős biztonsági aggályok sem merültek fel. A gyógyszergyár tájékoztatása szerint az oltás két héttel az első dózis beadása után 93, a második adag után pedig 100 százalékos hatékonyságúnak bizonyult.

A Moderna bejelentése előtt két héttel engedélyezték a Pfizer amerikai és a BioNTech német gyógyszeripari vállalat által közösen kifejlesztett koronavírus elleni vakcina alkalmazását a 12 és 15 év közötti gyermekek számára.

Szakértők szerint

az FDA várhatóan engedélyezni fogja a Moderna-oltás alkalmazását a serdülők számára.

A jóváhagyási folyamat akár egy hónapot is igénybe vehet, de így is elegendő idejük lesz a diákoknak arra, hogy beoltassák magukat az őszi iskolakezdés előtt.

Az amerikai járványügyi és betegségmegelőzési központ (CDC) legfrissebb adatai szerint az Egyesült Államokban a felnőttek több mint 60 százaléka kapott legalább egy adag vakcinát, és csaknem 50 százalékuknak a védettséghez szükséges összes oltást beadták.

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére