Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Címke: a minimálbér emelése

Két és fél millió embert érinthet a minimálbér és a bérminimum emelése

Két és fél millió embert érint a minimálbér 200 ezer, a garantált bérminimum 260 ezer forintra tervezett januári emelése – jelentette ki Szakáli István Loránd, a Századvég Alapítvány vezető közgazdásza.

Jó év lesz ez a 2018!

Minimálbér-emelkedés és adócsökkentés. Szavak, melyekkel a Medgyessy-Gyurcsány-Bajnai ballib triumvirátus regnálása alatt nem találkozhattál. 2018-ban viszont igen!

Este 7:59

Újraszámlálják a szavazatokat néhány az USA három államában; a jobbikosok is támadják Toroczkait; véget ért az alacsony munkabér idõszaka. Ezek a nap legfontosabb hírei.

Alaptalan a minimálbér emelésének negatív hatásaira hivatkozó riogatás

A 888.hu által megkérdezett szakértõ, Suppan Gergely szerint nincs valós alapja a minimálbér-emelés negatív hatásaitól való félelmeknek. Nem növeli meg drámaian az inflációt a béremelés - mondja a Takarékbank vezetõ pénzügyi elemzõje, aki szerint kizárt, hogy a munkaerõhiánnyal küzdõ magyar gazdaságban elbocsájtásokhoz vezethetne a munkabérek növekedése. Az elemzõ úgy véli, hogy jó döntést hozott a kormány a minimálbér nagyarányú megemelésével, mert van mit ledolgozni a munkavállalók bérhátrányából.

Magasabb minimálbérrel itthon maradhatnak a magyarok

Nagy létjogosultsága van a minimálbér kormány által tervezett emelésének - mondta a 888.hu által megkérdezett György László. A Századvég vezetõ közgazdásza szerint ezzel csökkenni fog a magyar bérek EU-s bérátlaghoz képesti lemaradása, gátat szabva a munkaerõ kiáramlásának. A béremelés azért is szükséges, mert Magyarországon 1970-2010 között az egy foglalkoztatott által megtermelt jövedelem megháromszorozódott, miközben a nettó reálbér csak 28 százalékkal növekedett.

Vissza az oldal tetejére