Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Címke: afganisztán

Őrizetbe vettek Afganisztánban egy nőjogi aktivistát

Őrizetbe vettek Afganisztánban egy nőjogi aktivistát az északi Tahár tartományban, az ENSZ afganisztáni különleges jelentéstevője az azonnali szabadon bocsátását követelte vasárnap.

Kínával közösen készül feltárni egy olajmezőt Afganisztán tálib vezetése

A többmilliós kínai befektetésről szóló megállapodást csütörtökön írta alá Kabulban a tálibok bányászati és olajügyi minisztere kínai partnereivel egy közös sajtótájékoztató során.

Engedélyezték a lányoknak az érettségit az afganisztáni tálibok

Noha az afganisztáni tálibok megtagadták a lányoktól a középiskolai továbbtanulás lehetőségét, most váratlanul mégis engedélyezték az érettségi bizonyítvány megszerzését – jelentette szerdán a helyi sajtó.

Oktatásért tüntető nőket zavartak szét tálibok Afganisztánban

Oktatásért tüntető nők mintegy százfős csoportját zavarták szét vasárnap a nyugat-afganisztáni Herát városában a radikális iszlamista tálibok.

Terrortámadásokra figyelmeztetik az amerikaiakat, miután megölték az al-Kaida vezetőjét

Terrortámadásokra figyelmeztetik az amerikaiakat, miután megölték az al-Kaida vezetőjét

Az amerikai külügyminisztérium kedd este „világméretű” óvatossági riasztást adott ki az amerikaiak számára, miután megnőtt annak a valószínűsége, hogy terroristák amerikai érdekeltségeket támadhatnak meg, miután a CIA megölte Ajmán al-Zaváhírit, Oszama bin Laden helyettesét és utódját az al-Kaida vezetőjeként.

Biden katonákat küld Szomáliába

A Biden-kormány hétfőn bejelentette, hogy újraindítja a „tartós” amerikai csapat jelenlétet Szomáliában, az al-Kaida szervezethez tartozó al-Shabaab fenyegetésére hivatkozva, amellyel visszafordítja Trump-kormányzat célját arra vonatkozóan, hogy kivonják a térségből a katonaságot.

A tálibok újra korlátozzák a lányok oktatását

A tálibok újra korlátozzák a lányok oktatását

Az Afganisztánt uraló fundamentalisták korábbi ígéretüket megszegve most mégis korlátozzák a nők tanuláshoz való jogát.

Az afganisztáni tálibok elengedtek négy, eltűntnek hitt nőjogi aktivistát

Az afganisztáni tálibok elengedtek négy, eltűntnek hitt nőjogi aktivistát és családtagjaikat, akik sorsáról sokáig nem lehetett tudni – közölte vasárnap az ENSZ afganisztáni missziója (UNAMA).

Elrabolhattak két afgán női jogvédőt a tálibok

Az ENSZ felszólította szombaton az Afganisztánt uraló tálibokat, hogy adjanak információt két női jogvédő aktivista hollétéről, akiket feltehetőleg elraboltak néhány nappal ezelőtt kabuli házukból.

Vissza az oldal tetejére