Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Címke: ano

Faragó Csaba: Európában konszenzus van annak kapcsán, hogy a határokat meg kell védeni

A 888 európai parlamenti (EP) választásokról szóló sorozatának utolsó részében Faragó Csabával, a Századvég Alapítvány külügyi vezetőjével, a Fidesz-KDNP EP-képviselőjelöltjével beszélgettünk a Project 28 kutatásról, a brüsszeli eufóriáról, a keresztény kultúra védelméről, Spanyolországról, illetve arról, hogy mire számíthatunk az egy hét múlva esedékes voksoláson.

A választások óta ugyanolyan népszerû a cseh kormánypárt

Egy pénteki felmérésbõl kiderült, hogy majdnem egy évvel a tavaly októberi parlamenti választások után továbbra is az ANO mozgalom a legnépszerûbb Csehországban.

Az új cseh kormány napokon belül felállhat

A Cseh Szociáldemokrata Párt (CSSD) tagjainak többsége a belsõ pártszavazáson jóváhagyta az elnökség döntését, hogy a CSSD lépjen kormánykoalícióra a tavaly októberi parlamenti választáson gyõztes ANO mozgalommal - jelentette be Jan Hamácek, a párt elnöke pénteken Prágában.

Babis újra kormányalakítási megbízatást kapott

Milos Zeman cseh államfõ szerdán ismét kormányfõvé nevezte ki Andrej Babist, a tavaly októberi választáson gyõztes ANO mozgalom elnökét, és megbízta második kormánya megalakításával.

Két hónapon belül megalakulhat a cseh kormány

Belsõ referendumban hoz végleges döntést a jövõbeni kormányban való részvételérõl a Cseh Szociáldemokrata Párt (CSSD) - errõl a CSSD központi bizottsága döntött szombaton a kelet-csehországi Hradec Královéban megtartott ülésén.

Zeman: ha a szociáldemokraták nem akarnak eltûnni, dolgozzanak

Milos Zeman cseh elnök elég egyértelmûen kifejezte vasárnap, hogy azt várja a cseh szociáldemokratáktól, mûködjenek együtt Andrej Babis pártjával.

Elõrehozott választások lehetnek Csehországban

Andrej Babis ügyvezetõ cseh miniszterelnök egy szombati lapinterjúban nem zárta ki, hogy amennyiben második kormánya májusig nem kapna bizalmat a képviselõházban, elõrehozott parlamenti választásra kerülhet sor.

Babis: "Nem akarok további integrációt, nem akarok eurót"

A cseh választásokat nagy fölénnyel megnyerõ ANO elnöke szerint felesleges jelenleg egy koalíciós kormány felállításáról beszélni, ugyanis egyetlen párt sem akar komolyan tárgyalni a kormányprogramról. Babis emellett újfent megerõsítette álláspontját a bevándorlás és az Európai Unió vonatkozásában.

A német sajtó nem tud mit kezdeni a lázadás évével

Pénteken a Spiegel Online, szombaton a Frankfurter Allgemeine Zeitung (FAZ) közölt elemzést a cseh és az osztrák választással kapcsolatban. S ha már Közép-Európa, nem maradhat ki Magyarország sem. Lapszemle következik, sivalkodással megspékelve.

Kisebbségi kormány alakulhat Csehországban

Kisebbségi kormány alakítását tervezi Andrej Babis, a múlt heti csehországi képviselõházi választásokon gyõztes ANO mozgalom elnöke. A miniszteri tisztségeket a kabinetben az ANO képviselõi, illetve független szakértõk látnák el - mondta Babis pénteken Prágában az iDnes hírportálnak.

Vissza az oldal tetejére