Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Címke: atomenergia

A Roszatom szerint folyamatos és biztonságos a nukleáris fűtőanyag-termelés

Folyamatos és biztonságos a nukleáris fűtőanyag-termelés a Roszatom leányvállalatánál, a TVEL Elektrosztalban lévő gyárában – hangzott el azon a gyárlátogatáson, amelyen magyar újságíróknak mutatták be a XII. Atomexpo Nemzetközi Fórumot megelőzően az orosz technológiával modernizált, robotizált gyártási folyamatot.

„A Nemzetközi Atomenergia-ügynökségnek meg kell védenie a nukleáris energia békés célú felhasználásának jogát”

A Nemzetközi Atomenergia-ügynökségnek (NAÜ) fontos szerepe van abban, hogy felemelje a szavát az államok azon szuverén joga mellett, hogy békés célból felhasználják a nukleáris energiát – jelentette ki Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter szerdán Washingtonban.

Hackerek törtek be az iráni atomenergia-ügynökség hálózatába

Az iráni atomenergia-ügynökség vasárnap azt állította, hogy egy külföldi ország nevében eljáró hackerek betörtek egyik leányvállalata internetes hálózatába, és szabad hozzáférést kaptak annak e-mail-rendszeréhez.

Szijjártó: Magyarország nem támogat semmit, ami közvetve vagy közvetlenül veszélyeztetné a Paksi Atomerőmű építését

Bécs/Budapest, 2022. szeptember 26., hétfő (MTI) – Magyarország nem támogat semmit, ami közvetve vagy közvetlenül veszélyeztetné a Paksi Atomerőmű építését – jelentette ki Szijjártó Péter magyar a külgazdasági és külügyminiszter a közmédiának hétfőn.

Hortay Olivér a 888-nak: Nagyon nehéz előre jelezni, hogy mit hoznak a következő hónapok

Hortay Olivér a 888-nak: Nagyon nehéz előre jelezni, hogy mit hoznak a következő hónapok

Ebben a pillanatban komoly esély mutatkozik arra, hogy Nyugat-Európában több országban az ellátás korlátozásához kelljen nyúlni – mondta a 888.hu-nak Hortay Olivér, a Századvég energetikai üzletágának vezetője.

Szijjártó: Minden korábbinál világosabb, hogy Európának szüksége van atomenergiára

Európában mára minden idők legsúlyosabb energetikai válsága jött létre, amely helyzetben minden korábbinál világosabb, hogy szükség van atomenergiára az ellátás biztonságához és a zöld átmenethez – jelentette ki Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter hétfőn Prágában.

Szijjártó Péter New York-ban szólalt fel az atomenergia használata mellett

Fontos, hogy az atomenergia semmilyen módon ne váljon áldozatává az ukrajnai háború miatt kialakult politikai válságnak és vitáknak, enélkül ugyanis lehetetlen lenne az energiaellátási krízis megoldása – szögezte le Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter helyi idő szerint hétfő este New Yorkban.

Sopánkodhatnak a baloldali politikusok: az EP az atomenergiát is fenntartható energiaforrásnak minősítette

Az Európai Parlament (EP) elutasította az úgynevezett taxonómia rendelet kiegészítése elleni indítványt, mely megakadályozta volna, hogy a gáz- és atomenergia-ágazatok bizonyos tevékenységei környezeti szempontból fenntarthatónak minősüljenek, ezzel mindkét energiahordozó biztonságos és tiszta energiaforrás minősítést élvezhet – közölte az uniós parlament szerdán.

Így lesz „zöld” az EU: szénerőművek, lítium-bányászat, LNG

Így lesz „zöld” az EU: szénerőművek, lítium-bányászat, LNG

A „régi szép időkben”  Brüsszel egyik kiemelt problémái közé tartozott a klímaválság és a természetvédelem, azóta jött egy járvány és egy háború, mostanra pedig mintha csak szavakban számítanának bármit is a régi nagy célok. 

Vissza az oldal tetejére