Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Címke: dup

A briteknél karácsonykor is minden a Brexit körül forog

Brit sajtóértesülések szerint Theresa May brit miniszterelnök csaknem egy héttel lerövidítette kormánya karácsonyi szünetét, és már január 2-ára kabinetülést hívott össze annak megvitatására, hogy milyen következményekkel járhat a brit EU-tagság megállapodás nélküli megszûnése.

Reggel 7:59

Már csütörtökön életbe lép Trump migránsrendelete; Völner: Magyarország nem nyitja ki a kapuit; Megállapodott Theresa May és a DUP.

Megállapodott Theresa May és a DUP

Megállapodott hétfõn a kormányzati együttmûködésrõl a brit Konzervatív Párt és a legnagyobb észak-írországi protestáns erõ, a Demokratikus Unionista Párt (DUP). Az egyezséget több mint kétheti tárgyalássorozat után a Downing Streeten írták alá a két párt képviselõi Theresa May brit miniszterelnök és Arlene Foster, a DUP vezetõje jelenlétében.

A DUP lezárná a tárgyalásokat a Konzervatív Párttal

Arlene Foster, a DUP vezetõje hétfõn Londonba utazik, hogy - reményei szerint - befejezzék a koalíciós tárgyalásokat.

Theresa May és északír szövetségese a legfontosabb kérdésekben egyetértésre jutott

A DUP és a konzervatívok egyetértenek a fõbb kérdésekben, beleértve a Brexittel kapcsolatos célokat is. Az új kormány szerdán alakul meg, amikor a királynõ is "áldását adja" rá.

Egyedül már csak bennük bízhat Theresa May

Az elõrehozott brit parlamenti választás kimenetele igencsak kellemetlenül alakult múlt csütörtökön a toryknak, így hirtelen aránytalanul nagy fény vetült az északír Demokratikus Unionista Pártra, amely akár a mérleg nyelveként is funkcionálhat, tovább biztosítva ezzel a brit Konzervatív Párt akadálymentes kormányzását.

Itt van Theresa May új kormánya

Vasárnap estére megalakult a Theresa May vezette új, kisebbségi brit kormány. A Konzervatív Párt a DUP frakciójával együttmûködve kormányoz tovább, formális koalíciót azonban nem kötnek egymással.

Theresa May kormányt alakít, a legnagyobb északír párt ellenzékbõl támogatja

Theresa May kisebbségi kormányt fog alakítani Nagy-Britanniában. Annak érdekében, hogy a kormány el tudja fogadtatni az általa meghozott törvényeket, szüksége van egy pártra, amely a parlamentben támogatja. Ezt a szerepet a Demokratikus Unionista Párt (DUP) vállalta fel.

Vissza az oldal tetejére