Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Címke: elsõ forduló

Lengyelország: A jelenlegi elnök, Andrzej Duda nyerte a választás első fordulóját

Lengyelország: A jelenlegi elnök, Andrzej Duda nyerte a választás első fordulóját

A kormányzó Jog és Igazságosság (PiS) támogatásával induló jelenlegi lengyel elnök, Andrzej Duda nyerte meg az elnökválasztás vasárnapi első fordulóját, de nem szerezte meg a voksok abszolút többségét.

Exit poll: a humorista nyerte az ukrán elnökválasztás első fordulóját

Volodmir Zelenszkij mellett a jelenlegi államfõ, Petro Porosenko jutott be a három hét múlva esedékes második fordulóba.

Hivatalos: Caputová simán nyerte a szlovák elnökválasztás elsõ fordulóját

Fölényesen nyerte meg a szlovák elnökválasztás elsõ fordulóját Zuzana Caputová, a jobboldali és liberális pártok jelöltje, aki Maros Sefcoviccsal, a legerõsebb kormánypárt, az Irány-Szociáldemokrácia (SMER-SD) párt jelöltjével került a második fordulóba - erõsítette meg a szlovák Statisztikai Hivatal (SÚSR).

Rekordalacsony a részvétel a francia választásokon

A választásra jogosultak 19,24 százaléka adta le vasárnap délig a szavazatát a francia nemzetgyûlési választások elsõ fordulójában, míg öt évvel ezelõtt az elsõ fordulóban 21,06 százalék szavazott délelõtt - közölte a francia belügyminisztérium.

Hivatalos: Macron nyerte az elsõ fordulót

A végleges adatok szerint Emmanuel Macron végzett az elsõ helyen a voksok 23,75 százalékával, Marine Le Pen, a bevándorlásellenes Nemzeti Front jelöltje lett a második a szavazatok 21,53 százalékával a francia elnökválasztás elsõ fordulójában.

Megkezdõdött a voksolás Franciaország jövõjéért

A terrorfenyegetettség miatti fokozott biztonsági intézkedések mellett megkezdõdött vasárnap reggel Franciaországban a kétfordulós elnökválasztás elsõ fordulója, amelynek során közel 47 millió választópolgár járulhat az urnákhoz, hogy a 11 jelölt közül kiválassza azt a kettõt, akik két héttel késõbb megmérkõzhetnek az államfõi székért.

Vissza az oldal tetejére