Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Címke: emlékév

Online koncerttel kezdődik a Cziffra György-emlékév

Online koncerttel kezdődik a Cziffra György-emlékév

Bogányi Gergely, Dráfi Kálmán, Mocsári Károly és Balázs János zongoraművészek online koncertjével kezdődik február 9-én a Cziffra György-emlékév.

Orbán: Antall nem adta fel célját, hogy visszavezesse Magyarországot a kommunizmus elõtti önmagához

Antall József öröksége, hogy a kedvezõtlen erõviszonyok ellenére sem adta fel a célját, hogy visszavezesse Magyarországot a kommunizmus elõtti önmagához - jelentette ki Orbán Viktor miniszterelnök kedden az Országházban.

A jövõ évet az anyák megmentõjének szenteli a kormány

Semmelweis Ignác-emlékévvé nyilvánítja 2018-at a magyar kormány, hogy ezzel méltó módon emlékezhessünk meg az "anyák megmentõjérõl" születésének kétszázadik évfordulóján.

Kovács Emõke: "A szabadság nem evidencia. Óvni és vigyázni kell rá"

Kovács Emõkével, a Gulág-emlékév szakmai vezetõjével beszélgettünk legújabb könyve, a "Praeteritum - 1956" bemutatója kapcsán.

Boldog kétszázadik születésnapot Arany János!

Kétszáz éve, 1817. március 2-án született Nagyszalontán Arany János, a 19. század magyar költészetének központi alakja, a magyar nyelv máig utolérhetetlen mestere. A jubileum alkalmából március 2-án kezdõdik az Arany János-emlékév.

Pénteken lesz a reformáció emlékévének a nyitánya

Pénteken lesz a reformáció 500. évfordulója alkalmából meghirdetett emlékév megnyitója Budapesten, a Mûvészetek Palotájában (Müpa) - mondta a Reformáció Emlékbizottság miniszteri biztosa az M1 aktuális csatornán hétfõn.

Szovjetunióba hurcoltak emlékéve: a túlélõk utat mutatnak nekünk

Tanulni kell az elhurcoltak szenvedésébõl, erõt meríteni bátorságukból, a túlélõk utat mutatnak nekünk - hangoztatta Kucsák László kereszténydemokrata országgyûlési képviselõ szombaton Budapesten, a második világháború végén Szovjetunióba hurcolt sok százezer magyar politikai rab és kényszermunkás emléknapja alkalmából tartott rendezvényen.

Ötvenhatos emlékmûvet emelnek Manhattanben

Manhattanben emlékmûvet állítanak az 1956-os magyarországi forradalomnak - mondta Kumin Ferenc New York-i magyar fõkonzul az M1 csütörtöki mûsorában.

Bemutatták az '56-os emlékév dalának hivatalos videoklipjét

Most már az interneten is elérhetõ az 1956-os emlékév Egy szabad országért címû dalának videoklipje.

Demszky Gábor tehetett keresztbe az 1956-os ünnepségnek

Demszky Gábor volt budapesti fõpolgármester (SZDSZ) is ösztöndíjas kutatója annak a washingtoni Woodrow Wilson Nemzetközi Kutatói Központnak, amelyrõl tegnap kiderült, hogy nem rendez tudományos konferenciát az 1956-os magyar forradalom 60. évfordulója alkalmából, pedig erre a magyar nagykövetség állítólag felkérte - tudta meg a Magyar Nemzet.

Vissza az oldal tetejére