Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Címke: ensz

EMSZ: Nem történt felelősségre vonás a székelyudvarhelyi román provokáció ügyében

Nem lesz jogi következménye a 2017 szeptemberében történt székelyudvarhelyi román provokációnak, a hatóságok elévültnek tekintik az ügyet – közölték a romániai hatóságok az Erdélyi Magyar Szövetséggel (EMSZ).

Az ukrán elnök az ENSZ-be látogatna az orosz invázió évfordulóján

Volodimir Zelenszkij ukrán elnök az ENSZ-be látogatna, hogy az Oroszország február 24-i inváziójának első évfordulója előestéjén felszólaljon a Közgyűlés magas szintű tanácskozásán – közölte az ukrán külügyminisztérium egy magas rangú tisztviselője.

A nőkkel szembeni jogsértések megszüntetésére szólította fel a tálib vezetést az ENSZ

Az ENSZ emberi jogi főbiztosa kedden elítélte a nők jogainak egyre szigorúbb korlátozását Afganisztánban, és genfi közleményében a jogsértések azonnali beszüntetésére szólította fel a közép-ázsiai ország tálib vezetését.

Az ENSZ rekordösszegben kért pénzt segélyekre a megugró humanitárius szükségletek miatt

Az ENSZ csütörtökön rekordösszegű felhívást tett közzé 2023-ra, tekintettel az ukrajnai konfliktus és az éghajlatváltozás hatásai, továbbá az afrikai éhínség veszélye miatt megugró humanitárius szükségletekre.

Egyiptomban megkezdődött az ENSZ éghajlatváltozási konferenciája

Az egyiptomi Sarm-es-Sejkben megkezdődött vasárnap az ENSZ Éghajlatváltozási Keretegyezményének 27. éves ülése (COP27), hogy megpróbáljon új életet lehelni a globális felmelegedés és annak hatásai elleni küzdelembe. Első sikerként már a tanácskozás kezdetén hivatalosan is napirendre vették a szegényebb déli országoknak nyújtandó pénzügyi támogatás kényes kérdését.

Az USA azzal vádolja Oroszországot és Kínát, hogy megszegik ENSZ-beli kötelezettségeiket

Az Egyesült Államok azzal vádolta Oroszországot és Kínát az ENSZ Biztonsági Tanácsának (BT) pénteki rendkívüli ülésén, hogy megszegik a világszervezetben vállalt kötelezettségeiket azzal, hogy védőszárnyaik alá veszik Észak-Koreát az ENSZ BT további intézkedéseitől és bármit megtesznek, hogy igazolják a phenjani vezetés ballisztikusrakéta-indításait.

Szijjártó: a nemzetközi intézmények eddig kudarcot vallottak az ukrajnai háború tekintetében

„A nemzetközi intézmények eddig kudarcot vallottak az ukrajnai háború tekintetében, ugyanis ahelyett, hogy platformot biztosítanának a szembenálló felek közötti párbeszédnek, működésüket a konfliktus mélyítésére használták fel” – jelentette ki Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter pénteken a marokkói Tangerben.

Az Egyesült Államok kizáratná Iránt az ENSZ nőjogi bizottságából

Az Egyesült Államok kezdeményezi Irán kizárását a nők helyzetével foglalkozó ENSZ-bizottságból (Commission on the Status of Women) – jelentette be az amerikai alelnök szerdán.

Egy ENSZ-jelentés szerint az ukrán hadsereg háborús bűncselekményeket követett el

A dokumentum szerint amíg az oroszok jogsértéseit mindössze szemtanúk beszámolóira alapozzák, az ukrán erők bűncselekményeire valódi bizonyítékok vannak.

Vissza az oldal tetejére