Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Címke: erõmû

Ukrajna holnaptól leállítja az áramexportot az európai országokba

Ukrajna leállítja az európai országokba irányuló áramexportját az energetikai létesítmények ellen hétfőn végrehajtott nagyszabású orosz rakétatámadás miatt – közölte az energetikai minisztérium.

Putyin beengedi a nemzetközi ellenőröket a zaporizzsjai erőmű átvizsgálására

Az ENSZ átvizsgálhatja az atomerőművet, de szó sem lehet annak demilitarizálásáról.

A franciák szerint fel kell készülni az orosz gázellátás teljes leállására

A franciák szerint fel kell készülni az orosz gázellátás teljes leállására

A francia gazdasági miniszter szerint Franciaországnak „gyorsan csatarendbe kell állnia” annak érdekében, hogy felkészüljön arra a lehetőségre, ha teljesen megszűnik az orosz gázellátás.

Kiderült, hogy egyáltalán nem süllyed a paksi erõmû

Az ellenzéki média a Paksi Atomerõmû süllyedésérõl szóló álhírrel kezdte az évet. Szerencsére kiderült, hogy az ellenzéki vágyálmok ellenére a paksi erõmû nem fog megsüllyedni.

Végigsöpör az apokalipszis a közmûcégek piacán

A Századvég Gazdaságkutató konferenciát rendezett "A jövõ energetikája" címmel. Érdekes trendek rajzolódtak ki a szakértõk elõadásai alapján: az energetika egy olyan iparág, amelyben nagyon lassú változások tapasztalhatóak és alacsony az újításra, az innovációra való képesség. A negyedik ipari forradalom, a digitalizáció azonban fel fogja forgatni az iparágat és jelenleg úgy néz ki, hogy ennek a nagy energiacégek és a közmûszolgáltatók lesznek a vesztesei. Egyes iparági szereplõk apokaliptikus képet festettek a várható változásokról.

31 éve történt a csernobili atomkatasztrófa

1986. április 26-án, szombaton hajnali 1:23:58-kor a csernobili atomerõmû 4-es reaktora gõzrobbanás következtében kigyulladt, és robbanások sorozata után bekövetkezett a nukleáris olvadás. 31 éve történt a csernobili atomkatasztrófa, mely az atomenergia felhasználásának történetében a legsúlyosabb tragédiaként tartják számon. A Nemzetközi Atomenergia-ügynökség 56 közvetlen áldozatot tart nyilván, akik pajzsmirigyrákban haltak meg; valamint úgy becsüli, hogy körülbelül 4000 ember hal meg a késõbbiekben ezzel kapcsolatos betegségekben. A képek a Csernobiltól 3 kilométerre fekvõ, elhagyatott Pripjaty városában készültek.

Irán két új atomreaktor építésébe kezd

Irán megkezdi két új atomreaktor építését Oroszország segítségével - jelentette be Ali Akbár Szálehi, az iráni atomenergia-ügyi szervezet vezetõje csütörtökön.

Gond van a paksi atomerõmûvel

Meghibásodott kedden egy generátor a paksi atomerõmû 1. blokkjában, amely ezért csökkentett teljesítménnyel üzemel - közölte honlapján az atomerõmû és az Országos Atomenergia Hivatal (OAH).

Támadás ért egy német atomerõmûvet

Számítógépes vírusokkal fertõztek meg egy német atomerõmûvet Münchentõl mindössze 100 kilométerre. Kétfajta vírust sikerült azonosítania a szakembereknek, melyeket egy dolgozó vihetett be a rendszerbe egy adattároló használata közben.

Fukusima ismét elkezdett sugározni

A Fukusima-1 atomerõmû területén erõsen sugárzó radioaktív forrást észleltek, amely a megengedett határérték százszorosát bocsátja ki.

Vissza az oldal tetejére