Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Címke: európa

Navracsics Tibor: Nehéz időket él Európa

Európai polgárok nélkül nem létezhet Európa, és létre kell jönnie olyan európai belpolitikának, amely nem pusztán az európai intézményeket jelenti, hanem képviseli az európai embereket is – hangoztatta a területfejlesztési miniszter egy szakmai konferencián hétfőn Budapesten.

Amerikai védelmi miniszter: a következő évek meghatározzák Európa biztonságának jövőjét

A következő néhány év fogja meghatározni a Kínai Népköztársasággal való versengés kereteit és fogja kialakítani Európa biztonságának jövőjét is – jelentette ki az amerikai védelmi miniszter a Reagan Nemzeti Védelmi Fórum nyitóelőadásában szombaton Kaliforniában, megjegyezve, hogy az Egyesült Államok új Nemzeti Védelmi Stratégiája a Kínával való versenyt helyezi az első helyre.

A finn kormányfő szerint Európa nem elég erős, hogy egyedül szembeszálljon Moszkvával

Európa „nem elég erős” ahhoz, hogy egyedül szembeszálljon Moszkvával – jelentette ki Sanna Marin finn miniszterelnök pénteken, amikor az öreg kontinens képességeit értékelte Oroszország ukrajnai háborúja kapcsán.

Egyre több az illegális migráns, már lövöldöznek is az embercsempészek

Az egyre erőszakosabb embercsempészek és a fokozódó illegális bevándorlás súlyos biztonsági fenyegetést jelent Magyarország számára is.

Szakértő: Az EU gázpiaci problémái tartósak

Nem várható, hogy az Európai Unió gázpiaci problémái közép- és hosszú távon megoldódnak – vélekedett a Századvég Konjunktúrakutató Zrt. energia- és klímapolitikai üzletágának vezetője a Kossuth rádió Vasárnapi újság című műsorában.

Hatalmasat kaszál Kína a napelemekkel az öngerjesztő európai energiaválságon

Hatalmasat kaszál Kína a napelemekkel az öngerjesztő európai energiaválságon

Az állami tulajdonú Global Times azzal dicsekedett, hogy a kínai napelem-ipar „történelmet írt Európában” annak az európai politikának köszönhetően, amely megfosztotta a kontinenst a megbízható orosz energiától.

Bill Gates kijelentette, hogy hosszú távon az európai energiaválság „jó” dolog

Bill Gates kijelentette, hogy hosszú távon az európai energiaválság „jó” dolog

Miközben az európai emberek azzal szembesülnek, hogy idén télen nem tudják majd megfizetni otthonaik fűtését, és fagyos, sötét áramszüneteket kell átélniük...

Erősödnek a szankcióellenes pártok Európában

Erősödnek a szankcióellenes pártok Európában

Az orosz–ukrán háború elhúzódása, valamint az ennek árnyékában egyre súlyosbodó energiaválság már a legtöbb európai polgárban egzisztenciális félelmeket kelt a tél közeledtével. Az infláció Európa-szerte 30–40 éves rekordokat dönt meg, ami alól az olyan nyugati országok sem jelentenek kivételt, mint az Egyesült Királyság, Hollandia vagy Németország. A konfliktushoz földrajzilag közel eső régiókban, tehát Közép-és Kelet Európában 20 százalékot meghaladó áremelkedés tapasztalható, míg a Baltikumban – amely térség egyébként az euróövezet tagja – az infláció mértéke a 25 százalékot is eléri lassan. Az Európában kibontakozó megélhetési válság következtében pedig nem meglepő, hogy az uniós tagállamokat lassan szinte biztosan recesszióba taszító szankciópolitikával szemben egyre több párt fogalmaz meg kritikát, amiből politikai tőkét is képesek kovácsolni.

Kövér László szerint a mai Európa halálos veszedelemben van

Magyarország a normalitás és a valódi európai értékek egyik utolsó menedéke, és ha „kitartunk a magunk igaza mellett”, akkor túlélhetjük, sőt, megerősödve kerülhetünk ki a jelenlegi zavaros időszakból – hangsúlyozta Kövér László házelnök az 1956-os Magyar Szabadságharcosok Világszövetsége lapjának adott interjújában.

A Gazprom vezetője szerint egész városok fagyhatnak be a télen

Alekszej Miller szerint a téli kereslet csúcsnapjain Európában napi 800 millió köbméter gázhiány keletkezhet, ami a teljes fogyasztás mintegy harmadát jelenti.

Vissza az oldal tetejére