Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Címke: felmérés

Nézőpont: Brüsszel megbukna egy valódi jogállamisági vizsgálaton

Ez derült ki a Nézőpont Intézet elemzéséből, amelyet a jogi és politikai fejlemények figyelembevételével készített a jogállamiság helyzetéről az Európai Unió intézményeiben.

Brüsszelnek haladéktalanul cselekednie kell a béke elősegítése és a szankciós infláció megfékezése érdekében

Az orosz–ukrán háború az elmúlt hónapokban az európai közbeszéd megkerülhetetlen témájává vált. Miközben a hadviselő felek egyre távolabb kerülnek a politikai párbeszédtől és a harci cselekmények folytatására fókuszálnak, Brüsszel büntetőintézkedésekre épülő stratégiája a fegyveres konfliktus lezárása helyett annak eszkalálódását segítette elő. A Századvég Európa Projekt nevű, 38 országra kiterjedő közvélemény-kutatása alapján készült elemzés feltárta az orosz–ukrán válsággal kapcsolatos lakossági attitűdöket, kitérve arra a kérdésre is, hogy az európaiak milyen elvárásokat támasztanak a brüsszeli döntéshozókkal szemben a háborúval összefüggésben.

A spanyolok fele földterületet adna Oroszországnak a béke érdekében

A spanyolok fele földterületet adna Oroszországnak a béke érdekében

A megkérdezett spanyolok ötven százaléka úgy véli, hogy az ukrajnai háborúnak a lehető leghamarabb véget kell vetni, még akkor is, ha ez azt jelenti, hogy az ukránoknak területeket kell feláldozniuk Oroszországnak, és engedményeket kell tenniük Moszkvának – derül ki egy friss európai felmérésből.

A budapestiek békét akarnak és elutasítják a szankciókat

Magyarország Kormánya az orosz–ukrán fegyveres konfliktus kirobbanása óta következetesen a béketárgyalások megkezdését, a háború mielőbbi lezárását sürgeti. A főpolgármester kijevi útján azt a látszatot keltette, hogy a fővárosi polgárok nem értenek egyet a kormányzat békepárti politikájával. Karácsony Gergely az ukrajnai hivatalos látogatása során azt állította, hogy a magyar kormány „nem őszinte” a háborúval kapcsolatban, viszont a „magyar nép nem azonos a magyar kormánnyal” és a „budapestiek többsége pontosan érti, mi történik Ukrajnában”. A Századvég ezen fejlemények fényében megvizsgálta a budapestiek véleményét az orosz–ukrán háborúval kapcsolatos közéleti kérdésekről.

Századvég: Az európaiak békét akarnak, nem szankciókat

„Az Európai Unió hozzáállása az orosz-ukrán háborúhoz a közösség külpolitikájának hangsúlyos területe. A harcok intenzitása folyamatosan fokozódik és – a háborús feleken túl – Európa szankciós terhei is egyre emelkednek. Ennek ellenére Brüsszel törekvéseiben nem jelenik meg hangsúlyosan az érintettek tárgyalóasztalhoz ültetésének szándéka” – olvasható a Századvég közleményében.

A többség az európai pénzek kifizetése mellett

Tízből hatan (59 százalék) szeretnék, hogy Brüsszel ne tartsa tovább vissza a Magyarországot megillető európai forrásokat – derül ki a Nézőpont Intézet felméréséből. Minden harmadik ellenzéki szavazó, de még a fiatalok többsége szerint is ki kellene fizetni hazánknak a két éve visszatartott összeget.

Századvég: a magyarok elutasítják a belpolitikába történő beavatkozást az Egyesült Államok részéről

A magyarok többsége – 76 százaléka – elutasítja a belpolitikába történő beavatkozást az Egyesült Államok részéről – olvasható a Századvég Alapítvány legfrissebb felmérésében, amelynek részleteit pénteken közölték az MTI-vel.

A magyarok többsége tűzszünetet és béketárgyalásokat sürget

A magyarok 92 százaléka azonnal véget vetne az orosz–ukrán háborúnak, és tárgyalóasztalhoz ültetné az érintett feleket – ez derül ki a Századvég októberi közvélemény-kutatásából. A felmérés annak járt utána, hogy a magyarok hogyan vélekednek az érintett vezető politikusokról, egyes országok és politikai szereplők orosz–ukrán háborúhoz való viszonyáról, valamint a fegyveres konfliktus lezárásának kérdéséről – írja a Századvég.

Vissza az oldal tetejére