Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Címke: fizika

A késelős diák mondta: „Le fogom szúrni a tanárnőt”

A késelős diák mondta: „Le fogom szúrni a tanárnőt”

Megkezdődött hétfőn a Győri Törvényszéken annak a fiúnak a büntetőpere, aki tavaly decemberben megkéselte osztályfőnökét a helyi Jedlik Ányos gépipari és informatikai középiskolában. A diákot előre kitervelten, közfeladatot ellátó személy sérelmére elkövetett emberölés kísérletével vádolják.

Hatalmas áttörést érhettek el magyar fizikusok

Hatalmas áttörést érhettek el magyar fizikusok

Amennyiben kísérletüket meg tudják ismételni, az nem csak alapjaiban egészíti ki az univerzumról alkotott elképzelésünket, de biztos Nobel-díjat is ér.

Nem fognak más bolygókra költözni az emberek a friss Nobel-díjas fizikus szerint

Nem fognak más bolygókra költözni az emberek a friss Nobel-díjas fizikus szerint

Nem fognak a Naprendszeren kívüli más bolygókra költözni az emberek – véli Michel Mayor svájci asztrofizikus, aki kedden kapott fizikai Nobel-díjat az úgynevezett exobolygók észlelését célzó technikák területén végzett kutatásaiért.

10 éve hasítjuk szét az anyagot úgy, mint még soha

Tíz éve, 2008. szeptember 10-én kezdte meg mûködését a világ legnagyobb részecskegyorsítója, az Európai Nukleáris Kutatási Szervezet (CERN) nagy hadronütköztetõ gyûrûje, a nagyenergiájú fizika legnagyobb és legkorszerûbb berendezése, a tudományos sztármûszer, amelynek eredményeire az egész világ kíváncsi.

Ez volt Stephen Hawking utolsó állítása az univerzumról

Az univerzum jóval egyszerûbb annál, mint azt eddig hitték - állítja Stephen Hawking utolsó tudományos értekezésében, amelyet a világhírû brit elméleti fizikus halála után a héten mutatott be a Cambridge-i Egyetem.

Stephen Hawking: 600 évünk maradt a Földön

A világhírû fizikus szerint már csak 600 éve maradt az emberiségnek.

A tudósok szerint a világegyetem nem is létezhetne

Mégis létezik, de azt nem tudjuk megmagyarázni, hogy miért.

Részletes térkép készült a sötét anyag elhelyezkedésérõl az univerzumban

Elkészült az eddigi legpontosabb térkép az univerzumban lévõ sötét anyagról. A kutatócsoport több mint 26 millió galaxist vizsgált meg a kutatáshoz.

A kutatók új módszerrel próbálják elcsípni a sötét anyagot

A tudósok, egy több mint 9 millió dollárba kerülõ kísérlet során a sötét anyag rejtélyére próbáltak fényt deríteni, de végül nem találtak semmit. A fizikusok optimizmusát mutatja, hogy így is örülnek az eredményeknek.

Tyson: egy galaktikus állatkertben élünk

Neil deGrasse Tyson a modern fizika és csillagászat egyik legismertebb népszerûsítõje. A magyar közönség talán a Kozmosz: Történetek a világegyetemrõl címû ismeretterjesztõ sorozatból ismerheti. Tyson, aki a Princeton Egyetemen tanít asztrofizikát, meglehetõsen egyedi humorral szokta megközelíteni az olyan típusú kérdéseket, hogy "Mi az élet értelme?". A tudós szerint elképzelhetõ, hogy egy "intergalaktikus állatkertben élünk".

Vissza az oldal tetejére