Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Címke: guy verhofstadt

Lobbisták hálójában vergődik az EU

Lobbisták hálójában vergődik az EU

Bombaként robbant a hír, hogy az Európai Parlament szocialista alelnökét, Eva Kailit őrizetbe vették a belga hatóságok, miután az ügyészség szerint Katar jelentős pénzösszegekkel és értékes ajándékokkal próbálta lefizetni Kailit és három másik EP-hez köthető baloldali személyt. A progresszívok szinte már teátrálisan színlelt felháborodása kissé sántít, miután mind a Parlament, mind a Bizottság lobbisták hálójában vergődik évek óta. 2019 óta több mint harmincezer találkozót regisztráltak – önbevallásos alapon – az EP képviselők és a lobbisták között, de a Parlamentben ülő 705 képviselő közül 200 személy szintén nyíltan vállalja, hogy képviselői fizetése kiegészítéseként valamilyen nemzeti vagy transznacionális cég igazgatótanácsában ül, amelyeknek az érdekében bizony gyakran lobbizik is az EU-ban. A tankönyvi definíció szerint a politikai és gazdasági érdekek összefonódását korrupciónak nevezik – kiváltképp, ha Magyarországról és Lengyelországról van szó –, ám Nyugaton ezt általában csak „lobbitevékenységnek” hívják. Ha csak az elmúlt évtizedet nézzük, szemmel látható módon még az olyan uniós „politikai nagyvadak” is, mint Ursula von der Leyen, Jean-Claude Juncker vagy Guy Verhofstadt is igencsak előszeretettel tömték meg zsebeiket bizonyos cégek érdekképviselete érdekében mind nemzetállami szinten, mind brüsszeli megbízatásuk után. Az oly sokat hangoztatott „korrupcióellenesség” alapelvéről egyre inkább kiderül, hogy egy politikai hívószóként jól eladható stratégia, ám valós tartalom nincs mögötte.

Gyurcsányék még gazdasági katasztrófával fenyegető helyzetben sincsenek a magyarok pártján

Gyurcsányék még gazdasági katasztrófával fenyegető helyzetben sincsenek a magyarok pártján

Az állam- és kormányfők mai brüsszeli ülésén a feszültség nyilvánvalóan tapintható. A magyar miniszterelnök az emberek pártján áll, Ursula von der Leyen bizottsági elnök pedig még tegnap is az ársapkák mellett érvelt, noha tudja jól, hogy ez egyet jelent azzal, hogy Oroszország leállítja a gázexportot Európa számára.

Guy Verhofstadt nem vádolható azzal, hogy nem tud élni...

Guy Verhofstadt nem vádolható azzal, hogy nem tud élni...

Egyre halmozódnak a botrányok a Magyarországot rendszeresen támadó Guy Verhofstadt körül. A Renew Europe európai parlamenti frakció EP-képviselője legutóbb azzal került a hírekbe, hogy több mint százmillió forintnyi közpénztámogatással újították fel a luxusvilláját, de korábban egyebek mellett lobbizott oligarchák érdekében, és évekig ült jó pénzért egy adóelkerülő cég igazgatóságában. Verhofstadt korábbi és jelenlegi pártcsaládját is körüllengik a korrupciógyanús ügyek, amelyek közül csak egy példa a Cseh Katalin családi céghálójának a kérdőjeles körülmények közt felvett uniós támogatása. A belga politikus egyébként a kirekesztő, gyűlöletkeltő kijelentéseivel is keltett már közfelháborodást.

Az amerikai geopolitikai érdekek bábjává vált az EU

Az amerikai geopolitikai érdekek bábjává vált az EU

Szemmel látható módon az Európai Unió képtelen az eseményekre hatással lévő aktorként viselkedni az orosz–ukrán háború során, és csak sodródik a történésekkel. A brüsszeli elit tagjainak meglátása szerint ennek legfőbb oka, hogy a tagállamok szuverenitása meggátolja a szervezetet abban, hogy geopolitikai tényezővé váljon, amire a megoldást a tagállami vétó intézményének eltörlésében látják. Azonban a világot a brüsszeli elefántcsonttoronyból szemlélő bürokraták nem látják a fától az erdőt, és képtelenek felismerni azt, hogy az unió az amerikai geopolitikai érdekek bábjává vált, és ezért képtelen arra, hogy saját érdekeit képviselje, amit kellően szemléltet az unió önsorsrontó szankciópolitikája.

Magyarellenes és rasszista levelet írt az EP elnökének Guy Verhofstadt, a „fogtündér”

Tőle már többre nem is számíthatunk. Vajon a megírásában segítettek neki Cseh Katalinék?

A holnap világa a birodalmak világa lesz – Ezek tényleg megcsinálják?

A holnap világa a birodalmak világa lesz – Ezek tényleg megcsinálják?

Hallgatom ezt a Guy Verhostadt nevű fószert és egy filmjelenet ugrik be folyamatosan.

Vissza az oldal tetejére