Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Címke: hit

Erdő Péter: a nagy járványok sokszor kultúrtörténeti vízválasztók voltak

A történelmi tapasztalat azt mutatja, hogy a nagy járványok sokszor kultúrtörténeti vízválasztók is voltak – mondta Erdő Péter bíboros, esztergom-budapesti érsek a Kossuth rádió Hit, tudomány, társadalom című vasárnapi műsorában.

Kihalófélben az ateizmus?!

Az ateisták az elmúlt évtizedekben gyakran hangoztatták, hogy nincs Isten. Talán valamikor 2050 után az Isten körbenéz a földön és megállapítja: nincsenek ateisták.

Havonta átlagosan 345 keresztényt ölnek meg a világban

Ezzel a kereszténység lett az egyik legüldözöttebb vallás a Földön.

Hiszek neked! - visítja a hitetlen szkeptikus ateista

Miért pont a nekik? És a férfiaknak nem? És mit? Amit õk állítanak, azt így el kell hinnem? Ilyen alapon higgy a lapos földben is, mert egy ismerõsöm esküszik rá.

Kövér: az erõs hitû, öntudatos nemzetek lesznek sikeresek a 21. században

Azok a nemzetek bizonyulnak majd sikeresnek a 21. században, amelyeknek erõs lesz a hitük és az öntudatuk - jelentette ki az Országgyûlés elnöke vasárnap Sárváron, a település várossá nyilvánításának ötvenedik évfordulója alkalmából rendezett ünnepségen.

Szívükhöz kapnak a liberálisok: Trump szerint a hit az élet középpontjában áll

Donald Trump amerikai elnök az idei Nemzeti Imareggelin csütörtökön Washingtonban azt mondta: a hit az amerikai élet és szabadság középpontjában áll.

"A karácsonyi örömhír arról szól, hogy a mindenható Isten szolidaritást vállal az emberrel"

A karácsony nagyszerû alkalom, hogy továbbadjuk a hitünkbõl fakadó derût - mondta Erdõ Péter bíboros, prímás, esztergom-budapesti érsek az M1 csatorna hétfõ esti mûsorában.

Fides et Labor

Hit és munka. Vagyis hinni és dolgozni. Nem valamilyen légbõl kapott megállapítás ez, hanem az idõk próbáját kiállt elv. És ami régi, az még nem rossz azért mert régi. Ellenkezõleg, ez az elv nagyon is idõszerû ebben materialista, eltévedt világban.

889

Erdõ Péter: a keresztben nem a halál, hanem a remény jeleit látjuk

A szenvedés még nem üzenet, de ha az a szeretet kifejezõdése Isten iránt, aki viszontszeret, hiszen feltámasztotta Krisztust, akkor az már valóban ünnep. A keresztben éppen ezért nem a halál, hanem a remény jelét látjuk - mondta Erdõ Péter bíboros, esztergom-budapesti érsek.

Vissza az oldal tetejére