Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Címke: insight

Megfúrtuk a Marsot

Megkezdte a mélybe hatolást a Marson az Insight HP3 nevû mûszere. Elsõ, négy órán át tartó behatolása során a robotvakond 4000 kalapácsütést ejtett és 18-50 centiméter mélyre jutott a vörös bolygó talajában, vélhetõen egy kõbe ütközött - közölte a Német Ûrkutató Központ (DLR).

Az Insight ûrszonda már idõjárás-jelentést is küld a Marsról

Idõjárás-jelentést küld kedd óta a Marsról az Insight ûrszonda, amely nemcsak a vörös bolygó hõmérsékletérõl, hanem a széljárásról és a légnyomásról is naponta továbbít adatokat.

Elõször észlelték a szél hangját a Marson

Nem várt örömben volt részük az amerikai ûrkutatóknak. Az Insight ûrszondának sikerült észlelnie a vörös bolygó felszínén fújó szelek hangját, ez valójában egy nem tervezett sikernek is tekinthetõ - közölte az amerikai ûrkutatási hivatal, a NASA.

A NASA közzétette az InSight ûrszonda elsõ felvételeit a Marsról

Az InSight ûrszonda hétfõn landolt a Marson, mintegy 485 ezer kilométer megtétele után. Az elsõ felvételek is elkészültek a vörös bolygóról, amit kedden a NASA is közzétett.

Landolt a Marson a NASA új szondája

Mintegy 485 ezer kilométernyi út megtétele után sikeresen landolt a Marson az InSight ûrszonda közép-európai idõ szerint hétfõ 20 óra 54 perckor - közölte az amerikai ûrkutatási hivatal, a NASA.

Vissza az oldal tetejére