Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Címke: kgb

Donyecki parancsnokot próbált meg elraboltatni az ukrán titkosszolgálat

A Ukrán Biztonsági Szolgálat (SZBU) sikertelen kísérletet tett arra, hogy Moszkva közelében orosz bűnözőkkel elraboltassa és kicsempésztesse Oroszországból a délkelet-ukrajnai szakadárok egyik katonai parancsnokát – közölte csütörtökön az orosz Szövetségi Biztonsági Szolgálat (FSZB).

Jeremy Corbyn egy csehszlovák kémmel találkozgatott a brit parlament alsóházában

Jeremy Corbyn, a brit Munkáspárt vezetõje több alkalommal is találkozott egy csehszlovák kémmel a nagy-britanniai parlament alsóházában a '80-as évek második felében. Mindez azután derült ki, hogy a találkozóról készült feljegyzések elõkerültek az egykori csehszlovák titkosszolgálat levéltárából.

A KGB is aktívan részt vett az '56-os forradalom leverésében

A 1956-os magyarországi forradalmat nemcsak a szovjet katonaság, hanem az állambiztonság, a titkosszolgálat, vagyis a KGB verte le - hangsúlyozta Kun Miklós történész, egyetemi tanár a Nem haltatok meg hiába címmel a vajdasági Magyarkanizsán pénteken tartott konferencián.

A hónap végén hallgatják ki KGBélát

Február végén várja a jobbikos EP-képviselõt az Európai Parlament jogi bizottsága.

Meghosszabbították a nyomozást a KGBéla-ügyben

Három hónappal meghosszabbították a jobbikos EP-képviselõ, Kovács Béla kémkedési ügyében a nyomozás határidejét.

Eljutottunk oda, hogy mindenki mindenkit lehallgat

Az orosz biztonsági tanács titkára, Nyikolaj Patrusev a Rosszijszakaja Gazeta címû lapnak adott interjújában elmondta, hogy jelentõsen megnövekedett az orosz informatikai rendszerek elleni támadások száma.

Komoly ügynökhálózata volt a KGB-nek Izraelben

A volt szovjet titkosszolgálat, a KGB a Szovjetunió összeomlásáig hatalmas erõfeszítésekkel építette ki és próbálta fenntartani izraeli ügynökhálózatát - derült ki a szervezet 1992-ben nyugatra dezertált tisztjének, Vaszilij Mitrohinnak Izraelben elõször feldolgozott és nyilvánosságra hozott archívumából.

Izraeli ügynöklista: magas rangú tisztviselõk is szerepelnek rajta

Magas rangú izraeliek is szerepelnek a KGB volt szovjet titkosszolgálat ügynöklistáján, parlamenti képviselõket, sõt egy vezérkari tábornokot is beszerveztek a zsidó államban a KGB 1992-ben nyugatra dezertált tisztjének, Vaszilij Mitrohinnak az archívuma szerint - közölte szerdán a Jediót Ahronót címû izraeli újság.

Bebizonyosodott: Wallenberget a Szovjetunióban végezték ki

A magyar zsidók tízezreinek életét megmentõ svéd diplomatát, Raoul Wallenberget Ivan Szerov volt KGB-fõnök frissen napvilágra került emlékiratai szerint a Szovjetunióban felsõbb utasításra végezték ki - közölte a Háárec. Ezzel a magas rangú volt szovjet illetékes elsõ alkalommal ismerte be a diplomata megölését.

Fischer Iván esete az orosz lobbistákkal

A milliárdokból tengõdõ Fischer Iván által vezetett Fesztiválzenekar a jó öreg szocializmusban alkalmazott módszerekkel operál. Moszkvából próbálja zsarolni a magyar kormányt.

Vissza az oldal tetejére