Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Címke: magyar gazdaság

Szijjártó: újabb közvetlen légijárat indul Budapest és Szöul között

„A Budapest és Szöul közötti közvetlen légijárat indítása kihatással lehet egész Magyarország gazdasági teljesítményére, a magyar-dél-koreai kapcsolat fizikailag is szorosabbá válása megteremti a lehetőséget a kétoldalú együttműködés sikertörténetének folytatására” – közölte a tárca tájékoztatása szerint hétfőn Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter.

Szijjártó Péter: Sokat tettünk annak érdekében, hogy a magyar gazdaság versenyképes legyen

Az ukrajnai háború miatt a kelet-nyugati együttműködés reménye Európán belül szertefoszlott, legalábbis a következő időszakban, ez azonban megnöveli ennek jelentőségét globálisan – közölte Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter hétfőn Prágában.

Orbán Viktor: A rezsit megvédjük, az extraprofitot elvonjuk!

Orbán Viktor: A rezsit megvédjük, az extraprofitot elvonjuk!

„A kormány úgy határozott, hogy létrehoz egy rezsivédelmi alapot és egy honvédelmi alapot. Innen fizetjük majd a rezsicsökkentés és a honvédség megerősítésének költségeit. Kötelezzük a bankokat, a biztosítókat, a nagy kereskedelmi láncokat, az energiaipari és kereskedő cégeket, a telekommunikációs vállalatokat és a légitársaságokat, hogy extraprofitjuk nagy részét ebbe a két alapba fizessék be„ – jelentette be Orbán Viktor, közösségi oldalán megosztott videójában.

Szijjártó: újabb migrációs hullámokkal fenyeget az élelmezési válság

„Magyarország számára az ukrajnai háború közvetlen és közvetett módon is biztonsági kockázatot jelent: egyrészt a harcok közelsége, másrészt az esetleges újabb bevándorlóáradatok miatt” – jelentette ki Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter csütörtökön New Yorkban.

Varga Mihály: Magyarország energiaellátása a következő időszakban is biztosítva lesz

A pénzügyminiszter kijelentette: az orosz energiahordozók elzárását követelőknek is be kell látniuk, hogy energiabiztonsági, valamint versenyképességi szempontok miatt sem lehet lecserélni az orosz kőolaj és gáz beszerzését – írja a Magyar Nemzet.

Orbán Viktor: A választás tétje, hogy marad-e az új magyar gazdaság, vagy vissza fogunk menni a régi gazdaságba

Orbán Viktor: A választás tétje, hogy marad-e az új magyar gazdaság, vagy vissza fogunk menni a régi gazdaságba

Megkezdődött a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara fóruma a Gazdasági Évnyitó 2022. A rendezvényen előadást tartott Orbán Viktor miniszterelnök, aki többek között arról beszélt, a választás tétje, hogy marad-e az új magyar gazdaság, vagy vissza fogunk menni a régi gazdaságba. A magyar gazdaság 7,1 százalékkal erősödött. Mint ismert, ez a magyar gazdaságtörténet legnagyobb éves növekedése a rendszerváltás óta. Beszédében kijelentette, 2021-2027 között háromszor annyi pénzt fog a kormány költeni a vidékre, mint előtte. A miniszterelnök a helyreállítási alap forrásaival kapcsolatban hangsúlyozta, Brüsszel a gyermekvédelmi törvény miatt próbálja késleltetni a nekünk járó pénz kifizetését – írja az Origo.

Szijjártó: Budapest a környezetvédelmi törekvések egyik globális központja

A világ a koronavírus-járvány és a migráció mellett komoly kihívásokkal néz szembe a klíma- és környezetvédelmet illetően is, Magyarország ezen a téren joggal lehet büszke a teljesítményére – jelentette ki kedden Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter az MTI-nek.

Az EU-n belül a magyar gazdaság indította a legerősebben az évet

A Központi Statisztikai Hivatal kedden közzétett becslése szerint a GDP 1,9 százalékkal nőtt az előző negyedévez képest, ezzel hazánk érte el a legnagyobb gazdasági növekedést az EU-ban.

Egy újabb családi vállalkozást támogat a kormány, amivel 275 munkahelyet véd meg

A műanyagiparban érdekelt, családi tulajdonban lévő Ongropack Kft. 600 millió forintos beruházását 283 millió forinttal támogatja a kormány, az erről szóló oklevelet pénteken adták át a Miskolchoz közeli Szirmabesenyő határában működő cégnek.

Felül fogja múlni az uniós átlagot a magyar gazdaság az Európai Bizottság szerint

A kormány által meghozott gazdaságvédelmi, illetve az újraindítást ösztönző intézkedések eredményeképpen Magyarország az uniós tagállamok átlagához képest hamarabb lehet túl a koronavírus-járvány okozta válságon – közölte Varga Mihály pénzügyminiszter az uniós pénzügyminiszterek (Ecofin) online tanácskozását követően kedden az MTI-vel.

Vissza az oldal tetejére