Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Címke: magyar rockzene

Magyar rockzenei szenzáció: előkerült Radics Béla eddig elveszettnek hitt legendás gitárja

Magyar zenészek és rajongók teljes generációi nõttek fel a magyar rocktörténet egyik legkultikusabb alakjának, Radics Bélának a zenéjén. Nemcsak maga Radics zenéje, de különleges gitárja is szervesen kötõdött a zenészlegendához. Errõl a gitárról évtizedekig semmit sem lehetett tudni, azt sem, hogy megvan-e még valahol egyáltalán. Nemrég viszont Kosik Kristófnak sikerült megtalálnia és a nagyközönség számára is elérhetõvé tennie a hangszert. Errõl a különleges hangszerrõl és Radics Béla hagyatékáról a hangszert felkutató - és megtaláló - Kosik Kristóf ügyvéddel és Miskolci Ilonával, Radics hajdani élettársával beszélgetett a 888.hu.

Varga Miklós: A Sargentini-jelentéssel csak meg akarták leckéztetni Magyarországot

Európát nem szabad összetéveszteni az Európai Unióval, a Sargentini-jelentés pedig csak azt a célt szolgálja, hogy megleckéztesse Magyarországot, mert az fel merte emelni a fejét, és harcolni mert a saját érdekeiért - mondta el a 888.hu-nak nyilatkozó legendás magyar rockzenész, Varga Miklós.

Gidófalvy Attila: Ideje, hogy a rockzene mûfaja jobban a helyére kerüljön

Felépült a betegségébõl a sikeres õssejtterápiának köszönhetõen a Karthago együttes jól ismert zenésze, Gidófalvy Attila, aki a 888.hu-nak nyilatkozva úgy vélte: ideje lenne, hogy a magyar rockzene a jelenleginél jobban a helyére kerüljön a tuc-tuc és a haknizenélés mai világában. Gidófalvy Attila szerint érdemes lenne változtatni a zenei tehetségkutatók gyõzteseit kiválasztók szempontjain is. A magyar rockzene egyik ikonikus alakjának mostanra már nem csak visszanõtt a legendás szakálla, de rádiómûsora is van és már új zenéken is dolgozik, amelyeket a Karthago 40. évfordulóját jövõ áprilisban megünneplõ nagykoncerten élõben is lehet majd hallani.

Póka Egon: A mûvészi pályát nem lehet megvásárolni

Néhány héttel ezelõtt felmerült az ötlet, hogy a hamarosan elkészülõ Magyar Zene Házában legyen a magyar rockzenének és a rocklegendáknak emléket állító kiállítás, egyfajta zenei pantheon is.

Vissza az oldal tetejére