Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Címke: megállapodás nélküli kilépés

Leszavazta a megállapodás nélküli kilépést az EU-ból a brit parlament

Szerdán este a brit honatyák arról döntöttek, hogy Nagy-Britannia megállapodás nélkül lépjen-e ki az Európai Unióból. Ha igent mondtak volna erre, az azt jelentette volna, hogy a március 29-i kilépési dátum után a kétoldalú kereskedelmi, gazdasági és minden más kapcsolat rendezése nélkül hagyták volna el az uniót. A brit parlament tehát kinyilvánította, hogy a kilépés elõtt rendezni szeretné a vitás kérdéseket az EU-val. Csütörtökön újabb szavazás várható.

Leszavazták a Brexit-megállapodást a brit parlamentben

A brit parlament alsóházának képviselõi ismét elvetették Theresa May miniszterelnök Brüsszellel kötött megállapodását a Brexitrõl. A képviselõk szerdán és csütörtökön szavazhatnak arról, hogy megállapodás nélkül lépjen ki Nagy-Britannia az EU-ból, vagy halasszák el a kilépést és próbáljanak meg jobb feltételeket kicsikarni.

A brit parlament dönthet a Brexit további menetérõl

Theresa May brit miniszterelnök kedden jelentette be, hogy a brit parlament belátására bízná az EU-ból való kilépés módját. A kérdés március közepéig szavazás eredményeképp dõl majd el. A brit képviselõknek azt kell eldönteniük, hogy kilépjenek-e az unióból a kilépés feltételrendszerérõl szóló megállapodás életbe lépése nélkül (hard Brexit), vagy pedig "korlátozott idõre" elhalasszák a kilépést.

Vissza az oldal tetejére