Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Címke: migránsválság

A búzahiány újabb migránsválsághoz vezethet

A búzahiány újabb migránsválsághoz vezethet

Az orosz–ukrán háború elhúzódása egyre valósabb forgatókönyvvé teszi az Európa határain is túlterjedő élelmiszerválságot. Észak-és Kelet-Afrikában például több mint 500 millió ember van rászorulva az Oroszországból és Ukrajnából érkező gabonaimportra, aminek következtében– miután az lényegében a háború miatt megszűnt létezni – egy megélhetési válság ütötte fel a fejét a térségben. Ez pedig könnyen azt jelentheti, hogy Európa egy újabb migrációs hullámmal lesz kénytelen szembenézni a közeljövőben.

Morawiecki szerint minden közvetlen tárgyalás Lukasenkát legitimálja

A lengyel kormányfő egy vidéki sajtóértekezleten nyilatkozott újságíróknak a lengyel-fehérorosz határon kialakult migránsválság lehetséges megoldásairól.

A EU az észak-afrikai országok nélkül nem tudja a migrációs hullámot megállítani

Ha nem tudunk szorosan együttműködni az észak-afrikai országokkal, akkor újabb százezrek és milliók fognak Európába jönni – figyelmeztetett Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter kedden Algírban.

Merkel belátta, a migránsokat a hazájukban kellett volna támogatni

A hazájukhoz minél közelebb, helyben kell segíteni a menekülteknek, ez a 2015-ös menekülthullám tanulsága - jelentette ki kedden Berlinben Angela Merkel német kancellár.

Háborús bûnösök ezrei jöttek Európába a migránsáradattal

Német lapértesülések szerint háborús bûnösök ezrei érkeztek a migránsáradattal Németországba. Ez azért történhetett meg, mert a német hatóságok képtelenek voltak ellenõrizni az Európába benyomuló migránsok hátterét. A Bild címû lap arról ír, hogy az utóbbi években bejelentések ezreit hagyták figyelmen kívül a hatóságok.

Salvini: "Ezt nem tûrhetjük tovább. Meg fogjuk szüntetni a törvénytelen állapotokat"

Matteo Salvini olasz belügyminiszter elrendelte egy rögtönzött menekülttábor felszámolását szombaton, miután a táborban halálra égett egy szenegáli idénymunkás.

Hajóeltérítõ migránsok perelik Salvinit

Két migráns beperelte Matteo Salvini bevándorlásellenes olasz belügyminisztert. A per alapját egy múlt évi esemény képezi, amelyben egy Soros-hajó migránsokat vett fel a fedélzetére, a hajót pedig a líbiai parti õrség visszafordította Líbia felé. Ám ezután a fedélzeten tartózkodó migránsok egy csoportja életveszélyesen megfenyegette a kapitányt, hogy elérjék: a hajó az olasz partok felé vegye az irányt. Salvini Twitteren reagált az eseményekre, a migránsok pedig azt kifogásolják, hogy a tweet miatt sérülhet az igazságos tárgyaláshoz való joguk.

Terrortámadást tervezõ iraki migránsokat tartóztattak le Németországban

A német ügyészség szerint az iszlamista terrortámadással meggyanúsított három iraki férfi egy házi készítésû bombát robbantott volna fel egy gázolásos támadást követõen.

Vissza az oldal tetejére