Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Címke: munkanélküliség

Több mint 400 ezer ukránt regisztrálnak munkanélküliként Németországban

A németek közölték, hogy a következő hetekben valószínűleg több mint 400 ezer ukránnak adnak munkanélküli segélyt.

Az OECD államaiban csökkent a munkanélküliség

A Gazdasági Együttműködési és Fejlesztési Szervezet (OECD) államaiban tavaly decemberben már a nyolcadik egymást követő hónapban csökkent a munkanélküliség, a ráta 5,4 százalékra süllyedt a novemberi 5,5 százalékról. A mutató 0,1 százalékponttal haladta meg a 2020. februári, azaz a munkaerőpiacot negatívan befolyásoló koronavírus-járvány kezdete előtti szintet.

Minden korábban mértnél alacsonyabb a januári álláskeresők száma

Idén januárban 249 ezer álláskereső szerepelt a Nemzeti Foglalkoztatási Szolgálat (NFSZ) regiszterében – emelte ki Schanda Tamás, az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) parlamenti és stratégiai államtitkára a minisztérium pénteki közleményében. Amióta a nyilvántartást vezetik, még sosem volt ilyen alacsony az álláskeresői létszám az év első hónapjában – tette hozzá. A járványhelyzet ellenére is rekordszintre bővült a foglalkoztatás, 2010-hez képest harmadára csökkent a munkanélküliségi ráta Magyarországon – folytatta az államtitkár.

Óriási a munkanélküliség az Egyesült Államokban

Óriási a munkanélküliség az Egyesült Államokban. Feleannyi munkahelyet sikerült teremteni az elmúlt hónapban, mint amennyit a szakértők előrejeleztek. Az emberek egyre elégedetlenebbek Biden amerikai elnök válságkezelésével, erre egy közvélemény-kutatás is rávilágít – írta meg a V4NA hétfőn.

Sokéves csúcson a munkanélküliségi ráta Lengyelországban

Lengyelországban január végén 6,5 százalékra, 2018 áprilisa óta a legmagasabb szintre emelkedett a munkanélküliségi ráta a decemberi 6,2 százalékról – közölte a lengyel statisztikai hivatal kedden.

Több mint félmillióval nőtt a munkanélküliek száma Spanyolországban

Spanyolországban 528 ezer fővel, 16,54 százalékkal nőtt a munkanélküliek száma 2020-ban az előző évhez viszonyítva – tájékoztatott a spanyol statisztikai hivatal (INE) csütörtökön közzétett jelentésében.

A foglalkoztatás és a munkanélküliség 2020. decemberi adatait közli a KSH

A foglalkoztatás és a munkanélküliség tavaly decemberi adatait közli ma a Központi Statisztikai Hivatal (KSH).

Fidesz: a munkanélküliséget és gazdasági visszaesést Gyurcsányék csináltak

Magyarországon tömeges munkanélküliséget és gazdasági visszaesést „egyedül Gyurcsány és a baloldal csinált” – közölte a Fidesz csütörtökön az MTI-vel.

Megérkeztek a tavaly novemberi foglalkoztatási és munkanélküliségi adatok

A tavaly novemberi foglalkoztatási és munkanélküliségi adatokat közli ma a Központi Statisztikai Hivatal (KSH).

Nőtt a munkanélküliek száma Bécsben

Tavaly decemberben nőtt a munkanélküliek száma Bécsben az egy évvel korábbi és a novemberi adathoz képest is az Arbeitsmarktservice Wien (AMS) munkaközvetítő hivatal hétfői jelentése szerint.

Vissza az oldal tetejére