Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Címke: német választások

A német CDU/CSU ismét kormányalakításra készül

A német CDU/CSU ismét kormányalakításra készül

A németországi szövetségi parlamenti (Bundestag-) választás eredményétől függetlenül ismét kormányalakításra készül a Kereszténydemokrata Unió (CDU) és a Keresztényszociális Unió (CSU) a pártszövetség kancellárjelöltjének vasárnap este tett bejelentése szerint.

A németek 36,5 százaléka szavazott kora délutánig a parlamenti választáson

A választásra jogosultak 36,5 százaléka szavazott Németországban a szövetségi parlamenti (Bundestag-) választáson délután 14 óráig vasárnap – közölte a szövetségi választási bizottság.

Új választás jöhet Németországban?

Nem valószínû, mert mindenki retteg tõle, viszont a koalíciós tárgyalások elakadtak.

Az osztrák és a német választás tanulságai

Európában kétféle politikai stratégia van: az egyik, amit Orbán Viktor alkotott, a másikat Merkel képviseli. Mindkettõ a néppártok erejének megõrzését tûzte ki célul, de úgy tûnik, csak az egyik mûködik.

Trump nem siette el a gratulációt Merkelnek

Donald Trump sûrû elfoglaltságai miatt csak négy nappal a német parlamenti választások után gratulált Angela Merkelnek.

Egyre többen követelik Schulz fejét a pártjában

Távoznia kell Martin Schulznak a Német Szociáldemokrata Párt (SPD) elnöki tisztségébõl Klaus von Dohnanyi egykori német szövetségi oktatási és tudományos miniszter, volt hamburgi fõpolgármester szerint.

Németország heroikus küzdelme a valósággal

A német politika és közélet két éve harcol a valóság ellen és látszólag sikeresen teszi. Egy kellemes álomvilágot építettek fel a szavazóiknak és nem a valós problémákat, hanem az arról való beszédet kezdték ellenfélnek tekinteni. A választási eredmények jelzik, hogy az álom elkezdett foszladozni. A német politika ma sokkal nehezebb helyzetben van, mint elsõre látszik.

A német választásokon is nagyot ment a függetlenobjektív média

Bár igyekeznek minden egyes alkalommal hangsúlyozni, miért nem lesz a lázadás éve 2017, néhány kellemetlen apró adalék mégiscsak ahhoz járul hozzá. Különösen fájdalmas lehet számukra, hogy mindez Németországban, a haladó világ központjában, a fénylõ üstökösként világító morális imperializmus epicentrumában történhetett így.

Merkel Mutti in da fész

A birodalom álma még él, az exportorientált német gazdaság halad, de besült a migrációs ügy és a hozzánk képest igen csak jólétben, de egyhelyben topogó átlag német felmutatta középsõ ujját.

Wilders és Le Pen is gratulált az AfD-nek

A francia és a holland jobboldali populisták vezetõi gratuláltak vasárnap este az Alternatíva Németországnak (AfD) sikeréhez a német szövetségi parlamenti választásokon.

Vissza az oldal tetejére