Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Címke: nyelvtanulás

Több film lesz elérhetõ eredeti nyelven

Nem szûnnek meg a szinkronizált filmek Magyarországon, de a magyar lakosság idegennyelv-tudásának fejlesztése céljából törekszenek arra, hogy minél több film legyen elérhetõ eredeti nyelven, felirattal - tájékoztatta az Innovációs és Technológiai Minisztérium csütörtökön az MTI-t.

A migránsoknak több mint a fele megbukik a német nyelvvizsgán

Minden második migráns megbukik az integrációs kurzusok végén tartott nyelvvizsgateszten.

Novák: 3,3 milliárd forint támogatás a középiskolások nyelvtanulására

Nyelvtanulással a boldogulásért címmel hirdet 3,3 milliárd forint keretösszegû, a középiskolások tanórán kívüli nyelvtanulását segítõ pályázatot az Emberi Erõforrások Minisztériuma (EMMI).

Már 1,8 millió magyar tanul idegen nyelvet

Az egy évvel korábbinál háromszor több, 1,8 millió magyar felhasználója lett 2016 végére a Duolingo internetes nyelvtanuló platformnak, amelyen több mint 200 ezer külföldi magyarul kezdett el tanulni - írja az MTI.

Egy nyelvész szerint a németeknek kellene arabul tanulniuk

Egy német nyelvész szerint a migránsok sikeres beilleszkedése érdekében a németeknek az angol, a francia és a latin után most inkább arabul, perzsául vagy kurd nyelven kellene tanulniuk.

Svédországban svédül tanulnak a legtöbben

Egy nyelvtanulást segítõ alkalmazás, a Duolingo felmérést készített felhasználóiról. A migránsok jelenléte Európában meglepõ eredményeket hozott.

Beszélni tanítjuk a Facebookot, hogy megértsük egymást

A Facebook egy új szabadalmat jelentett be; ez lehetõvé tenné a közösségi oldal számára, hogy a felhasználók posztjaiból tanulja el a nyelvhasználat legújabb trendjeit, cserébe a hipsztervonatról lemaradtak számára is érthetõvé tenné, ki mirõl vakerál.

Vissza az oldal tetejére