Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Címke: orosz-ukrán konfliktus

Nem egy ukránt, hanem egy oroszt választottak meg a nemzetközi sakkszervezet élére

Arkagyij Dvorkovics orosz sakkmestert egy személyben hibáztatja az ukrán ellenfele „Oroszország háborús gépezetének felépítéséért”.

Zeman engedélyt adott, a csehek mehetnek harcolni Ukrajnába

Csehországban jelenleg hatályos törvény tiltja a külföldi hadseregekben történő szolgálatot, erre csak az államfő, mint a hadsereg főparancsnoka adhat külön és személyre szóló engedélyt. Az államfő döntését Petr Fiala kormányfőnek is alá kell még írnia.

Orbán Viktor: A politikában felnőtt, érett lelki alkatú embernek van csak helye

„Nem tudunk úgy segíteni az ukránoknak, hogy szétlövetjük Magyarországot. Az nem segítség, hogyha elzárjuk az orosz gáz- és olajcsapot, és a magyar gazdaság három nap múlva vagy négy nap múlva megáll – azzal nem segítettünk az ukránoknak” – fogalmazott a miniszterelnök közösségi oldalán megosztott bejegyzésében.

A New York Times riportere szerint rasszista az ukrán menekültekről szóló tudósítás

Nikole Hannah-Jones azzal vádolja az orosz invázióról tudósító újságírókat, hogy a konfliktus elől menekülő fehérekkel „jobban szimpatizálnak”. A riporter azt is mondta, hogy szerint Európa csupán egy „geopolitikai fikció”.

Orbán Viktor: Magyarországnak ebből a katonai konfliktusból ki kell maradnia!

Orbán Viktor miniszterelnök nemrég hivatalos Facebook-oldalán tett közzé egy videót, amelyben kijelentette, hogy Magyarországnak ebből a katonai konfliktusból ki kell maradnia, utalva az ukrán-orosz válságra. A miniszterelnök azt is mondta: szó sem lehet azoknak a baloldali javaslatoknak az elfogadásáról, amelyek szerint fegyvereket és katonákat akarnak küldeni Ukrajnába.

8. Frakció: MZP már nem csak kapitánynak, hanem vezérkari főnöknek is elmehet

8. Frakció: MZP már nem csak kapitánynak, hanem vezérkari főnöknek is elmehet

Nem csitulnak a kedélyek az orosz-ukrán konfliktus miatt. Vlagyimir Putyin orosz elnök hétfőn este jelentette be, hogy Oroszország elismeri a kelet-ukrajnai oroszbarát szakadár területek függetlenségét. A bejelentést követően több nyugati ország is szankciókat jelentetett be. Közben az is kiderült, hogy Márki-Zay Péter, a baloldal miniszterelnök-jelöltje már nem csak kapitánynak, hanem vezérkari főnöknek is elmenne, hiszen egy interjújában kijelentette, hogy ha a NATO úgy dönt, akkor akár katonait segítséget is nyújtana Ukrajnának. A 8. Frakció mai adásában Filipp Dávid és Fábián Eszter beszélget.

Szijjártó: Magyarország része és részese a közös európai álláspontnak

„Az elmúlt napokban olyan irányt vettek a fejlemények, amelyek ellentétesek Magyarország, Közép-Európa, sőt egész Európa biztonsági érdekeivel” – mondta közösségi oldalán szerda reggel a külgazdasági és külügyminiszter a Budapest Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtérről bejelentkezve.

Szijjártó: Magyarország párbeszéd folytatására szólítja fel a világpolitika szereplőit

Magyarország célja és nemzetbiztonsági érdeke a béke hosszú távú megőrzése, ezért a Kelet-Európában kialakult konfliktussal összefüggésben arra szólítja fel a világpolitika szereplőit, hogy folytassák a párbeszédet, folytassanak párbeszédet az érintett felekkel – jelentette ki a külgazdasági és külügyminiszter hétfőn Brüsszelben, az uniós külügyminiszterek ülésének szünetében.

Vissza az oldal tetejére