Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Címke: szabotázs

Beigazolódott, hogy szabotázs történt az Északi Áramlat gázvezetékeknél

Beigazolódott, hogy szabotázs történt az Északi Áramlat-1 és -2 gázvezetékeknél szeptember végén, miután robbanóanyag nyomára bukkantak a rongálás helyszínén – közölte a svéd ügyészség pénteken.

Szabotázsakció lehetett az európai internetkábelek elvágása

Szabotázsakció lehetett az európai internetkábelek elvágása

Egyszerre több kábelt is elvágtak, megbénítva ezzel az internet- és mobiltelefon-hálózatot.

Videót tettek közzé a megsérült Északi Áramlatról

Videót tettek közzé a megsérült Északi Áramlatról

A Balti-tenger dániai részén lévő két Északi Áramlat gázvezetéken keletkezett károk előzetes vizsgálata azt mutatja, hogy a szivárgásokat erős robbanások okozták – közölte a koppenhágai rendőrség kedden.

Északi Áramlat: Moszkvának bizonyítéka van arra, hogy nyugati szabotázs történt

Az orosz hírszerzés folytatja az adatok gyűjtését, de már most közölték, hogy nyugati részvétel nyomaira bukkantak az Északi Áramlat vezetékeinek felrobbantásával kapcsolatban.

Orosz kémfőnök: Moszkvának adatai vannak a nyugati érintettségről

Oroszországnak olyan adatai vannak, amelyek megerősítik, hogy a Nyugat áll az Északi Áramlat gázvezetékeken történt robbanások mögött – jelentette ki Szergej Nariskin, az orosz Külső Hírszerző Szolgálat (SZVR) igazgatója újságíróknak pénteken Moszkvában.

Kinek állt érdekében az Északi Áramlat felrobbantása?

Kinek állt érdekében az Északi Áramlat felrobbantása?

Az elmúlt napok diskurzusát okkal uralta az Északi Áramlat 1 és 2 gázvezetékek felrobbantása, amiről semmi biztosat nem tudunk, és hacsak az elkövető fél nem vallja be nyilvánosan, akkor nem is fog kiderülni, hogy ki állt a robbantás hátterében. Noha nem zárható ki az sem, hogy Oroszország volt az elkövető fél, sokkal kézenfekvőbb és logikusabb magyarázatnak bizonyul, hogy az Egyesült Államok – direkt vagy indirekt – szabotázsakciójáról van szó, hiszen Washington több szempontból is profitál az így kialakult konfliktusból. Egyrészről az USA évek óta próbálta megakadályozni a gázvezeték üzembe helyezését, másrészt az orosz gázszállítási alternatíva megszűnése által teljes mértékben kiszolgáltatja Európát, hogy drága cseppfolyósított gázt vegyen az USA-tól, harmadrészt pedig az amerikai hadiipari lobbi is erőteljesen a háború elhúzódásában érdekelt. Az sem Amerika ártatlanságát bizonyítja, hogy februárban maga Biden elnök ígérte meg, hogy az orosz agresszió bekövetkezte esetén „képesek lesznek véget vetni az Északi Áramlat 2-nek”.

Svédország az Északi Áramlat elleni feltételezett szabotázsakciót nem tekinti ellene irányuló támadásnak

Svédország az Északi Áramlat gázvezeték elleni feltételezett szabotázsakciót nem tekinti ellene irányuló támadásnak – jelentette ki Ann Linde svéd külügyminiszter szerdán.

Vissza az oldal tetejére