Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Címke: szocializmus

Régi bűnnek hosszú az árnyéka

Régi bűnnek hosszú az árnyéka

Az Alapjogokért Központ a második Orbán-kormány megválasztásának 10 éves évfordulóján elsőként az „Őszinteség” elnevezésű tanulmányát mutatta be.

Az amerikaiak többsége nem kér Bernie Sanders szocializmusából

Az amerikaiak többsége nem kér Bernie Sanders szocializmusából

Egy friss közvélemény-kutatás szerint az amerikaiak többsége nem támogatna egy szocialista jelöltet, ami igen rossz hír lehet Bernie Sanders számára. A vermonti szenátor vállaltan szocialista és nagy valószínűséggel ő lesz a Demokrata Párt elnökjelöltje.

Újabb kétmillió venezuelai hagyhatja el hazáját a szocialista elnök ámokfutása miatt

Újabb kétmillió venezuelai hagyhatja el hazáját a szocialista elnök ámokfutása miatt

Az egyenlőséget és gazdasági prosperitást ígérő baloldali „gondolat” Venezuelában sem több, mint utópia.

Bogár László: „annyi volt a rendszerváltás, mint Aliz, a guminő”

Bogár László: „annyi volt a rendszerváltás, mint Aliz, a guminő”

Rendhagyó beszélgetés Bogár László közgazdásszal a rendszerváltozás nevű folyamatról, arról, hogy hogy is ment ez harminc éve és még azelőtt; arról, hogy mi is az a szocializmus; hogy hogyan szorított kést az SZDSZ az MDF-esek torkához, illetve hogy mi volt a jelentősége Orbán Viktor harminc évvel ezelőtti beszédének.

Sütő András dilemmája

Megszaporodtak az utóbbi idõben a szocializmus évtizedeit utólag fekete-fehér skatulyába szorító írások. Közös jellemzõjük, hogy kivétel nélkül húsz-harminc éves emberek írják, olyanok, akik egyetlen percet sem töltöttek el abban a rendszerben.

Venezuela szocialista elnöke búcsút inthet országa aranytartalékának

1,2 milliárd dollár aranyat kér a venezuelai elnök Nagy-Britanniától, kérését azonban a Bank of England megtagadta.

Bukhat a szocializmus Venezuelában

Eddig nagyjából tucatnyian haltak meg a venezuelai kormányellenes tüntetéseken. Nicolás Maduro szocialista diktátor rendszere pedig nemcsak a tüntetések, hanem az ellene formálódó nemzetközi koalíció ereje miatt is ingott meg. Az USA, az EU és a dél-amerikai országok többsége a szocialista diktátor bukására játszik.

Schlett István: Harag és elfogultság nélkül

Rendhagyó beszélgetés Schlett Istvánnal, A politikai gondolkodás története Magyarországon kötet szerzõjével, az utolsó tudós mohikánok egyikével a haragról és elfogultságról, a liberalizmusról és az õrületekrõl, a világkormány esélyeirõl és az észhez térésrõl, tudományról, egyetemrõl és erkölcsrõl, na és persze arról, hogy a "radikálisoknak is megvan a maga ideje".

Szocialistának vallja magát a Demokrata Párt latinó sztárja

Már Hillary Clinton utódjaként tartják számon a Demokrata Párt pincérnõbõl lett latinó politikusnõjét, Alexandria Ocasio-Cortezt, aki úgy jutott be a kongresszusba, hogy a kapitalizmus szocializmussal történõ felváltásáról ábrándozott a kampánya kortesbeszédeiben.

Vissza az oldal tetejére