Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Címke: ukrán nyelvtörvény

Hatályba lépett a magyarokat is sújtó ukrán nyelvtörvény

Kedden lépett hatályba az ukrán nyelvtörvény, amely igen sok bírálatot kapott nemcsak a kisebbségek részéről, de Ukrajna szomszédaitól is.

A NATO-csúcson biztosan elõkerül a kárpátaljai magyarok nyelvhasználatának ügye

Magyarország jó úton halad a kárpátaljai magyarok megvédésének ügyében.

Reggel 7:59

Ezek a legfontosabb hírek csütörtök reggel.

Szijjártó: "sem zsarolássál, sem sértegetéssel nem lehet bennünket eltántorítani"

Változatlan a magyar külügyminisztérium álláspontja: kiállunk a kárpátaljai magyarok mellett, és nem hagyjuk, hogy a már meglévõ, szerzett jogaikat elvegyék - reagált Szijjártó Péter miniszter közleményében ukrán politikusok szerdai megnyilatkozásaira.

Magyarország nem enged a NATO nyomásának az ukrán nyelvtörvény ügyében

Mivel a NATO ismeri a kisebbségi nyelveket érintõ ukrán oktatási törvényt és azt a jelentõs kihívást, amely a szabályozás miatt kialakult feszültség megoldását nehezíti Ukrajna és Magyarország között, véleménye szerint mihamarabb megegyezésre kell jutni a kérdésben - jelentette ki Jens Stoltenberg, a katonai szövetség fõtitkára kedden Brüsszelben, ahol egyúttal üdvözölte a Velencei Bizottság ajánlását, és Kijevet annak tanulmányozására szólította fel.

A kárpátaljai magyarság nem hajlandó engedni álláspontjából

Orosz Ildikó, a Kárpátaljai Magyar Pedagógusszövetség (KMPSZ) elnöke a szervezet XXVI. közgyûlésén beszélt az ukrán oktatási törvényrõl szombaton.

Durván izmozik az ukrán miniszterelnök a magyarellenes nyelvtörvény ügyében

Volodimir Hrojszman miniszterelnök pénteken, a kijevi parlament plenáris ülésén leszögezte, hogy Ukrajna senkinek sem engedi meg, hogy "zsaroló hangnemben" beszéljen vele. Hozzátette, hogy ez az új oktatási törvényre is vonatkozik.

Moszkvát és Budapestet is aggasztja az elukránosítás

Közölte a hírt az orosz külügyminisztérium péntek este.

Ukrajna nem változtat a magyar nemzetiségi oktatáson

Magyarország ígéretet kapott, hogy addig nem vezetnek be semmilyen változtatást Ukrajnában a magyar kisebbség oktatásában, amíg nem születik meg az Európa Tanács Velencei Bizottságának állásfoglalása az új ukrán oktatási törvény erre vonatkozó részeirõl - közölte Balog Zoltán.

Ukrán nyelvtörvény: az ukrán külügyminiszter már messze nem olyan bátor

Pavlo Klimkin ukrán külügyminiszter az M1-nek adott interjújában elmondta, hogy Kijev számolt azzal, hogy heves reakciók követik majd az ukrán nyelvtörvény megszavazását.

Vissza az oldal tetejére