Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Címke: xxi. század intézet

Kosztur András a 888-nak: Oroszország még évekig tud működni a szankciók nyomása alatt is

Kosztur András a 888-nak: Oroszország még évekig tud működni a szankciók nyomása alatt is

Oroszország még évekig tud működni a szankciók nyomása alatt is, hosszabb távon az lehet az érdekes, hogy sikerül-e folytatni és kiterjeszteni az importhelyettesítés politikáját, valamint új állandó piacokat találni az energiahordozóknak – mondta a 888.hu-nak Kosztur András, a XXI. Század Intézet vezető kutatója, aki beszélt a bahmuti eseményekről és a veszteségekről is.

Kaktusz: Magyarországon a helyzet változatlan

Kaktusz: Magyarországon a helyzet változatlan

A XXI. Század Intézet Kaktusz című műsorában G. Fodor Gábor politikai filozófus és Gerő András történészprofesszor beszélget havonta egyszer, félórában a magyar politikáról. A legutóbbi adás során a vendégek egyetértettek abban, hogy nehéz idők jönnek egész Európában, ezért a kormányzóképes erőknek egyszerre kell nyugalmat, biztonságot és stabilitást megteremteniük. Mindemellett a magyar kormány kapcsán szó esett a mérsékelt őszinteségi faktorról, míg az ellenzék tekintetében a rossz diagnózisokra adott rossz gyógymódokról. Mindkét esetben megállapítható, hogy a hitelesség egy lényegi összetevője annak, hogy mely pártok tudnak profitálni a jelenlegi példátlan helyzetből.

Megjelent Korszakhatáron című esszékötet

Megjelent Schmidt Mária új, Korszakhatáron című esszékötete.

XXI. Század Intézet: komoly magyar siker Brüsszelben

Orbán Viktor miniszterelnök sikeresen érvényesítette Magyarország érdekeit Brüsszelben: az európai uniós csúcson nem fogadták el az Európai Bizottság eredeti olajembargós javaslatát, a csővezetéken érkező kőolaj mentesül a szankciók alól – jelentette ki Deák Dániel, a XXI. Század Intézet vezető elemzője legújabb videóelemzésében, amelynek összefoglalóját kedden juttatták el az MTI-hez.

Békés Márton a 888-nak: Ha az identitásválság bekövetkezik, abból nincs kiút

Békés Márton a 888-nak: Ha az identitásválság bekövetkezik, abból nincs kiút

Békés Mártonnal, a XXI. Század Intézet igazgatójával beszélgettünk egy nemrég megjelent elemzéséről, amelyben a választás után kialakult politikai helyzetet értékelte. Írásában úgy fogalmazott, hogy a centrális erőtér évtizede után a nemzeti blokk évtizede következik. Erről és a baloldal identitásválságáról kérdeztük.

Elemzők: Orbán megítélésének, az ellenzéki vízió hiányának és az ukrajnai háborúnak is döntő szerepe volt

Orbán Viktor kormányfő megítélését, az ellenzék „kudarcos” mozgósító kampányát és víziójának hiányát, valamint az ukrajnai háborút jelölték meg a vasárnapi országgyűlési választás eredményének főbb okaiként a XXI. Század Intézet választásértékelő kerekasztal-beszélgetésén részt vevő elemzők kedden Budapesten.

Kaktusz: Ezért lett megint kétharmad

Kaktusz: Ezért lett megint kétharmad

A XXI. Század Intézet Kaktusz című műsorában G. Fodor Gábor politikai filozófus és Gerő András történészprofesszor beszélget havonta kétszer félórában a kampány aktuális kérdéseiről. A legújabb adás témájául mi más szolgálhatott volna, mint a vasárnapi országgyűlési választások, aminek kapcsán a vendégek többek között szót ejtettek a hatalompolitikáról, a miniszterelnök-jelöltek személyiségéről, valamint a politikai gondolat és identitás hiányáról a baloldalon. A vendégek egyetértettek abban, hogy a felsoroltak mind hozzájárultak ahhoz, hogy a Fidesz–KDNP szövetség zsinórban negyedik kétharmados győzelmét érte el a hétvégi választásokon.

Nagy Ervin a 888-nak: Aki most nem szavaz, az ne sopánkodjon, ha Gyurcsány visszatér!

Nagy Ervin a 888-nak: Aki most nem szavaz, az ne sopánkodjon, ha Gyurcsány visszatér!

„Mivel háború van a szomszédban, így bármennyire is fennkölten hangzik, arról döntünk, hogy kire bízzuk az életünket” – mondta Nagy Ervin, a XXI. Század Intézet elemzője a 888.hu-nak.

Deák Dániel a 888.hu-nak: A baloldal ismét szembe megy a nemzeti érdekekkel és a társadalmi elvárással

Deák Dániel a 888.hu-nak: A baloldal ismét szembe megy a nemzeti érdekekkel és a társadalmi elvárással

Márki-Zay és a baloldal követelése, miszerint állítsuk le a paksi bővítést és állítsuk le az orosz gáz importját, azt jelentené, hogy leállna teljesen a magyar gazdaság, gyakorlatilag államcsőd jönne – jelentette ki Deák Dániel, a XXI. Század Intézet vezető elemzője a 888-nak.

Nemzeti blokk – A Nemzeti Együttműködés Rendszere – Megjelent Békés Márton új könyve

Békés Márton történész–politológus, a XXI. Század Intézet igazgatójának Nemzeti blokk – A Nemzeti Együttműködés Rendszere című kötetével folytatódik az intézet 21 című zsebkönyvsorozata. A szerző szerint a Nemzeti Együttműködés Rendszerét, melynek célja a nemzeti integráció konszenzusának megteremtése, csak belülről lehet megérteni.

889
Vissza az oldal tetejére