Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

„Magyarország erős identitással rendelkező ország lett, ezt nem szabad kockára tenni!”

Ányos Miklós

2022.04.01. 15:00

Németh Zsolt az Országgyűlés Külügyi Bizottságának elnöke, országgyűlési képviselő, a NATO Parlamenti Közgyűlésének tagja, a vasárnapi választáson a budapesti 18-as választókerület, azaz a XXII. kerület, Budafok-Tétény és a XI. kerület, Újbuda fideszes képviselő-jelöltje. Őt kérdeztük a választás tétjéről, fejlesztésekről, népszavazásról és a szomszédban dúló háborúról.

 

888.hu: Nemrég úgy fogalmazott, hogy különösen nagy a tétje a mostani választásoknak. Minden országgyűlési választás tétje jelentős, nem?

Németh Zsolt: Az a fontos, hogy folytatni tudjuk azt a páratlanul eredményes munkát, amit az elmúlt években végeztünk. Magyarország erős identitással rendelkező ország lett, a külhoni magyarok a nemzettest részévé váltak, erkölcsi és emlékezetpolitikai kérdésekben tudtunk előremutató alkotmányos normákat alkotni. Erős, szuverén állammá vált Magyarország, s nem mellékesen gazdaságilag megerősödött. Szerintem nem szabad ezt kockára tenni.

 

888.hu: Mi lenne a kockázata annak, ha a baloldal nyerne?

N. Zs.: A tapasztalat, a felkészültség, a tájékozottság, a világlátás, a törvények és szabályok ismerete nem helyettesíthető csupán lelkesedéssel, bármennyire is szükséges az is a hatékony érdekérvényesítéshez. Ha olyasvalaki kapná meg a kormányzati felhatalmazást, akik a felsoroltak hiányával küzdenek, az egy vagy több ágazat fejlődését akár meg is állíthatja, vagy adott esetben vissza is fordíthatja. Jómagam ugyanakkor 1990 óta képviselem Dél-Budát a magyar országgyűlésben. A legutóbbi időben különösen sok dologban sikerült előre lépnünk.

 

888.hu: Az Ön körzetének egy része átnyúlik a a XI. kerületbe is. Ott milyen célokat szeretne elérni?

N. Zs.: Jelenleg a két legaktuálisabb a Kelenföldi Városközpont megmentése, valamint Zöld Duna-part megvalósítása a Kopaszi-gáttól a Nagytétényi kastélyig.

A XI. kerület vezetése az elmúlt években úgy tűnik, hogy nemigen tudta vagy akarta képviselni a helyi lakosság érdekeit. Erről árulkodik a kelenföldi városközpont eladási szándékának a botránya, a zöldterületek folyamatos beépítése, és a Duna-parti ingatlanfejlesztések, ahelyett, hogy azt visszaadták volna pihenő és rekreációs övezetként a XI. kerületben élőknek.
Sajnos sok más körzetben is tapasztalhattuk, hogy egy több párti koalícióban, az egyes pártok érdekérvényesítési harcában, pont azok érdekei sérülnek, akiknek a képviseletére felesküdtek.

Azt tudom, hogy mi az, amit biztosan nem fognak a kerületiek elveszíteni, ha nekem szavaznak bizalmat: az egészséges és szép Duna-parti környezetet. A zöld Duna-part kezdeményezésemhez csatlakozott a Budapesti Fejlesztési Központ, amit a Galvani híd projekttel együtt tervezünk megvalósítani. Örömmel mondhatom, hogy a napokban született kormányhatározat a zöld Duna-part projektről.

Hatalmas előrelépés lesz a fővárosi polgároknak, szeretni fogják a pihenőövezetet, amely az igényeik szerint épül majd meg.

 

888.hu: Korábban igen aktívan védte a Kelenföldi Városközpont ügyét. Hol tart most ez az ügy?

N. Zs.: Egy csatát megnyertünk, a helyi civilekkel együtt megakadályoztuk, hogy az önkormányzat eladja, és a vevő lakásokat, toronyházakat építsen a helyére. Ha emlékeznek még, akkor hangfelvételek tanúskodnak arról, hogy ebből az ügyletből egyes baloldali szereplők jutalékot is kaptak volna. De közös erővel sikerült elérnünk, hogy a DK-s polgármester és a momentumos alpolgármester vezette önkormányzat érvénytelenítse a pályázatot.

Ugyanakkor azt még nem sikerült elérnünk, hogy végleg letegyenek az ingatlanok eladásáról, és akár már a választások után újra napirendre tűzhetik az eladást.

De ezt minden törvényes eszközzel meg fogjuk akadályozni, és el fogjuk érni a Kelenföldi Városközpont felújítását, modernizálást és szolgáltatásainak bővítését, a lakosság igényei szerint.

 

888.hu: Képviselő úr egy nagy vihart kavaró posztot is kitett a háborúról. Korábban nyilatkozott is nekünk a fegyveres konfliktus kitörésekor. Most hogyan látja a helyzetet?

N. Zs.: Aki nem akarta nem értette félre. Európa nagy gondban van. Keleti felén háború dúl. Ennek a helyzetnek ráadásul a kárpátaljai magyarok a túszai. A mi feladatunk az, hogy a béke és a biztonság ügyét segítsük. Természetes, hogy a magyarok érdekeit tekintsük a legfontosabbnak, de segítsünk a rászorulókon is.

 

888.hu: Mit gondol, mi lesz a gyermekvédelmi népszavazás végeredménye?

N. Zs.: Szerintem kiderül a magyarok akarata, amit a vasárnapi népszavazáson meg fogunk a világnak üzenni. S ha egyértelmű lesz hogy az apa férfi, az anya nő, és hagyják békén a gyerekeinket, akkor Magyarországon a genderőrület egyik legnagyobb veszélyforrását elhárítjuk. Ezért nem is lehetne jobbkor véleményt nyilvánítania a magyaroknak erről a kérdésről, mint akkor, amikor az őket képviselő kormányról is döntenek.

 

888.hu: Mit gondol, sokan elmennek majd szavazni?

N. Zs.: Egy jó séta a szavazóurnákhoz a leghasznosabb dolog, amit egy magyar most vasárnap önmagáért tehet. Hisz' nemcsak a jövedelmünket, a munkahelyünket, a családunkat kell megvédeni ezen a választáson, hanem meg kell védeni a békénket is. Ezért arra kérek mindenkit, hogy családunkkal, ismerőseinkkel, mindannyian menjünk el szavazni, és védjük meg Magyarországot.

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére