Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Apáti Bence a 888.hu-nak: Aljas egy dolog volt az őszödi beszéd

888.hu

2021.09.15. 14:00

Az őszödi beszéd kiszivárogtatásának közelgő évfordulója alkalmából a 888.hu arról kérdezte Apáti Bence publicistát, hogy hogyan emlékszik vissza 2006. szeptember 17-ére, és persze arról is, hogy mi a véleménye a baloldal vezéréről, Gyurcsány Ferencről.

 

Moziban voltam, amikor a beszéd kiszivárgott. Amikor kijöttem a filmről, rengeteg nem fogadott hívás és SMS volt a telefonomon”

– emlékezett vissza Apáti Bence a beszéd kiszivárgásának napjára.

Mérhetetlenül felháborított! Nagyon aljas dolog volt, ami elhangzott abban a bizonyos beszédben”

– mondta a publicista, majd hozzátette: „Hazudtak a gazdaság állapotáról, és hazudtak arról is, hogy mit fognak tenni a megnyert választás után. Nagyon mérges voltam, ahogy szerintem mindenki abban az időszakban.”

A 2006-os tüntetés Apáti szerint „egy nagyon ambivalens dolog volt”, hiszen ez emberek feldühödtek, de az egésznek volt „egy ünnepi, felemelő hangulata” is, mert „bizonyosságot nyert az a sok szemétség, amit sejtettünk”.

Kint voltunk, nagyon sokan voltunk, nagyon együtt voltunk, és nagyon ugyanazt gondoltuk: ennek mindenképpen kell, hogy legyen valami következménye”

– emelte ki.

Hozzátette: „A »Gyurcsány, takarodj!« egy javaslat volt, biztosak voltunk benne, hogy ez meg is történik. Aztán sajnos kiderült, hogy nem. Sőt, büszke volt erre a hazugságbeszédre.”

Apáti szerint amit Gyurcsány Ferenc politikusként művelt – mind gazdasági, mind morális értelemben –, mindennek a legalja.

„És akkor még nem beszéltünk a 2006-os rendőrterrorról. Arról, hogy Gyurcsány Ferenc egy interjúban beismerte, hogy folyamatosan kapcsolatban volt a rendőri vezetőkkel, és utasításokkal látta el őket” – mondta.

Elmondta, hogy mindezt a saját bőrén is megtapasztalta.

Láttuk a rendőröket, ahogy gyűlölettől eltorzult arccal kergetik az embereket.”

Véleménye szerint az, hogy „Gyurcsány Ferenc a mai napig az ellenzék meghatározó ereje, mindent elmond a baloldal állapotáról”.

Azt a rejtélyt is igyekeztünk megfejteni Apáti Bencével, hogy vajon mi lehet az oka, hogy Gyurcsány még mindig a baloldal legmeghatározóbb alakja.

A publicista szerint mindez a Demokratikus Koalíció elnökének személyiségéből fakad.

Képtelen nem a politikával foglalkozni. Nem hiszem, hogy az életének van egyéb értelme annál, mint az, hogy a hatalmat megszerezze, és kormányra kerüljön”

– hangsúlyozta, hogy az előválasztás kapcsán arra számít, hogy bárki is lesz a baloldal közöd miniszterelnök-jelöltje, a végén úgyis Gyurcsány irányít majd.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére