Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Bajkai István: Az a tét, hogy megmaradjon mindaz az érték, amit az elmúlt ezer évben fölhalmoztunk ebben az országban

Vincze Viktor Attila

2018.06.26. 18:13

A tömeges migránsbetelepítés tilalmának alaptörvénybe foglalását az tette szükségessé, hogy Brüsszel ne kerülhesse meg a magyar emberek akaratát - mondta el Bajkai István a 888.hu-nak nyilatkozva. Az országgyûlés törvényalkotási bizottságában a kormányoldalról az alkotmánymódosításokat és a Stop Soros törvénycsomag benyújtását is jegyzõ kormánypárti képviselõ szerint a most elfogadott jogszabályok és az alaptörvény módosításai is mind az ország biztonságát szolgálják. Bajkai István szerint az ellenzéki hazugságokkal szemben a kereszténység védelme nem vallási kérdés, a hajléktalanok önkényes területfoglalása pedig fõszabályként senkit sem juttat majd börtönbe.

888.hu: A kétharmaddal megnyert parlamenti választások után miért kezdett bele a kormánytöbbség első és legfontosabb országgyűlési feladataként az alaptörvény módosításába a kényszerbetelepítés és a hajléktalanok önkényes közterület-foglalása ügyében, illetve a Stop Soros törvénycsomag elfogadtatásába?

Bajkai István: Azért nyújtottuk be ezeket a törvénymódosításokat, mert nekünk Magyarország az első. A most elfogadott törvényjavaslataink mindegyike azt a célt szolgálja, hogy biztosítsa az ország fejlődését, többek között a biztonság megőrzése révén. Ezzel a célunkkal szemben egyetlen ellenzéki képviselő sem tudott felhozni egyetlen ellenérvet sem. Õk nem látnak semmilyen veszélyt, mert nekik nem fontos Magyarország biztonsága és kultúrája sem. Mi viszont – ellentétben velük – úgy gondoljuk, hogy tartozunk annyival az őseinknek és a gyermekeinknek, hogy megőrizzük az ország biztonságát, megőrizzük a magyarságot, megtartsuk a kultúránkat és identitásunkat. Egyébként pedig az minden jogállamban egy természetes folyamat, hogy a jogszabályokat időnként felülvizsgálják és az élethez igazítják. A jogszabályaink és az alaptörvényünk is az életet szolgálja. Az élet meg nagyon gyors változásokra képes. Az egyik ilyen gyors változás volt a migráció, amely már bizonyítottan nagyon sok mindent felforgatott. Ezért is kellett elfogadni a Stop Soros törvénycsomagot, illetve az alaptörvény-módosítást.

888.hu: A balliberális ellenzék keresztény fundamentalizmust emleget, autodafékat meg szent inkvizíciót vizionál azért, mert a Fidesz-KDNP a keresztény kultúra védelmének az alaptörvénybe foglalása mellett döntött. Minek a védelméről van szó valójában mostantól a magyar alkotmányban?

Bajkai István: Úgy kezdődik az alaptörvényünk, hogy "Isten, áldd meg a magyart!" Ezzel már eleve kifejeztük azt, hogy mi, a Magyarországon élő magyarok, a keresztény kultúrában gyökerezünk, annak köszönhetjük a létünket. Nálunk keresztény kultúrában és keresztény fogalmak alapján élnek még azok is, akik egyébként egyáltalán nem is istenhívők. Ezért is van az, hogy mi azt hangsúlyoztuk a törvényjavaslat bizottsági vitáján, hogy a keresztény kultúra védelmének az alkotmányba foglalása egyáltalán nem egy vallási kérdés. A keresztény kultúra felöleli az egész múltunkat. Valamennyi fogalmunk, de még a demokráciafogalmunk is a keresztény kultúrából gyökerezik, abból vezethető le. Éppen ezért, amikor az ellenzék túlzott kereszténységet kiállt, akkor – alapvetően téves módon – valójában ismét csak arról van szó, hogy az ellenzék egész egyszerűen nem érti, hogy miről van szó. Illetve persze az ellenzék nagyon is jól tudja, hogy miről van szó, csak éppen szándékosan mesterséges vitát és ellentéteket akar szítani. Megjegyzem, hogy a keresztény kultúra egyébként egy nagyon toleráns, befogadó kultúra és éppen a keresztény kultúra talaján volt lehetőség és van lehetőség ma arra, hogy vallási türelem mellett békében éljenek egymás mellett Európában a legkülönbözőbb hitvilágok képviselői. Pont a keresztény kultúra az amelyik lehetővé teszi az egyenjogúságot és a békés egymás mellett élést.

888.hu: A külföldről Magyarországra kényszerített tömeges betelepítés tilalmát miért kellett az alaptörvénybe belefoglalni?

Bajkai István: Nyilvánvalóan a korábbi tapasztalatok és Brüsszel jelenlegi törekvései mutatják azt, hogy az egy egyértelmű terv, hogy az EU-ba migránsok tömegeit hozzák be. Bár ebben a szándékban ma már látszanak erős törésvonalak, de ezt a politikát még mindig nem adták föl. Magyarország viszont egyszer és mindenkorra szerette volna azt kimondani, hogy idegen népesség tömegesen Magyarországra nem telepíthető be, ami egyrészt azt a célt szolgálja, hogy megmaradjon a kultúránk, a magyar mivoltunk, a keresztény civilizációnk és általában mindaz az érték, amit az elmúlt ezer évben fölhalmoztunk ebben az országban. Másrészt pedig azt a célt szolgálja, hogy a mindenkori magyar kormányok számára is irányadó legyen ennek a nemes célnak a betartása, tehát ne csak pusztán egyes alacsonyabb rendű, könnyebben megváltoztatható jogszabályokkal próbáljuk meg védeni és elérni ezt a célt, hanem alkotmányos erővel, alaptörvényi erővel is kötelezve legyen minden idők minden magyar kormánya a magyarság védelmére.

888.hu: Brüsszelt is kötelezni fogja a kötelező betelepítés tilalmának a magyar alaptörvénybe foglalása? A magyar alkotmány erősebb lehet az Európai Bizottság, valamint az Európai Tanács határozatainál és döntéseinél is?

Bajkai István: Ez egy nagyon erős gát. A mi jogrendszerűnkben a legerősebb törvény az alaptörvényünk, azt nem írhatja fölül egyetlen jogszabály, uniós irányelv sem. A migránsok behozatalára, a bevándorlók importálására vonatkozó jelenlegi európai uniós szándék az egyébként nem nyugszik egyetlen érvényes uniós irányelven sem. Amit most Brüsszel csinál a betelepítéssel összefüggésben, az nem az európai közösségnek, az EU tagállamainak a közösségi akaratán nyugszik. Az sokkal inkább a jog megkerülése, aminek a szemtanúi lehetünk ebben az ügyben. A kötelező betelepítés tilalmának az alkotmányba foglalása mellett szól az is, hogy tudjuk: az EU eddigi működése során már voltak példák arra vonatkozóan, amikor az derült ki, hogy az egyes tagállamok alkotmányait nem írhatták felül uniós jogszabályok, irányelvek, illetve döntések sem, mivel minden ország elsődleges jogforrása az az adott nemzet alaptörvénye. A mi alaptörvényünk és minden más jogszabályunk pedig egyébként összhangban áll azokkal a kötelezettségvállalásainkkal, amikkel az unióhoz csatlakoztunk. Amit tehát mi most az alkotmányba foglaltunk, az nem ütközik egyetlen nemzetközi kötelezettségvállalásunkba sem. Mi az EU tagjaiként pedig csak úgy alkotunk jogszabályokat, hogy azok eleve összhangban állnak a korábbi kötelezettségvállalásainkkal.

888.hu: Tehát a kényszerbetelepítés tilalmát tartalmazó magyar alkotmány nem ütközik az EU alapját adó jelenlegi acquis communautaire-rel, a közösségi joganyagként szolgáló lisszaboni szerződéssel?

Bajkai István: Így van. Nem ütközik azzal. Mi abból indulunk ki, hogy szerintünk mi, magyarok követjük az európai uniós nemzetközi kötelezettségeinket, Brüsszel viszont jogsértést követ el.

888.hu: A hajléktalanok önkényes területfoglalására vonatkozó alkotmánymódosítást is elfogadta a parlament. Akkor ezzel most a kormány – az ellenzéki rágalmaknak megfelelően – tényleg úgymond betiltja a hajléktalanságot?

Bajkai István: Itt egyáltalán nem a hajléktalanság törvényi megszüntetéséről vagy – mint ahogy az ellenzék ezt hamisan állítja – a betiltásáról van szó. A balliberálisok kifejezetten szándékosan félreértelmezik ezt a törvényhozói szándékot is. Az nyilvánvalóan egy élethelyzet, ha valakinek nincs otthona. Azt nem lehet megtiltani senkinek, hogy ne menjen csődbe, vagy hogy ne alakuljon rosszul, szomorúan az élete. Azt viszont meg lehet akadályozni, hogy aki egyébként nehéz helyzetben él, az önkényesen elfoglalja a közterületet.

Senkinek nincs joga arra, hogy kisajátítsa a közterületet és ott bármit csináljon. Tehát az nem a szegénységtől vagy tehetősségtől függ, hogy ki hogyan használhatja a közterületet, hanem az egy rend függvénye. A társadalmi együttélés szabályai szerint kell élnie mindenkinek. A jog alól vagy törvényen kívülre senki sem helyezheti magát pusztán azért, mert az anyagi helyzete rossz. A magyar állam nagyon sokat tesz, tehát tényleg jelentős összegeket szán a hajléktalanszállók fenntartására, és sok minden mást is biztosít az átmenetileg otthon nélküliek számára. Gondoskodnak róluk egyházak is, akiknek szintén számos hajléktalanokat ellátó intézményük van. De fővárosi intézmények is vannak. Én személy szerint sok ilyen intézményt meglátogattam, azokban azt a tájékoztatást kaptam, hogy nincs százszázalékos kihasználtsága ezeknek a helyeknek. Akik tehát ma kapualjakban, aluljárókban alszanak, vagy kimennek és ligetes erdőrészeket kerítek el maguknak, azok valójában nem akarnak a szabályok szerint és törvények alatt élni. Az ő számukra még az is terhes, hogy betartsák azt az előírást, hogy az éjszakai szálláshelyekre jelentkezni kell, vagy hogy regisztrálniuk kell. Kétségtelen tény tehát, hogy nekik is szabályokat kell követniük, mint ahogy mindannyiunknak az egész életünkben szabályokat kell követnünk.

Azt azért érdekesnek tartom, hogy a minket most embertelenséggel vádoló balliberálisok képesek azt elviselni, hogy valakik éveken, évtizedeken át közterületeken lakjanak úgy, hogy gyakorlatilag, emberileg, pszichikailag, anyagilag és lelkileg is leépüljenek. Azt ők jó szívvel el tudják nézni, hogy a hajléktalanok közterületeken szenvedjenek, hóban-fagyban vagy a tűző napon. De azt nem tudják elfogadni, hogy egy biztonságos szállásokon, szabályos rendszerben élhessenek a hajléktalanok. A balliberálisok ezzel azt támogatják, amit én a legsúlyosabb mértékben elítélek. Ugyanis amit ők tesznek, az valójában azt jelenti, hogy ők a hajléktalan embereket nyomorban szeretnék tartani. Ez pedig szerintem egy keresztény ember számára elfogadhatatlan. Nekünk segítenünk kell, és lehetőség szerint minél több embert visszavezetnünk a normális világba. Ez a most elfogadott alaptörvény-módosítás pedig ezt a célt szolgálja, tehát ez egyáltalán nem valamilyen negatív dolog, hanem valójában egy segítség és az egész közösségünk szolgálata.

888.hu: Milyen konkrét végrehajtási rendeleteket, intézkedéseket fog maga után vonni ez a hajléktalanok közterület-foglalására vonatkozó alkotmánymódosítás? Igaz bármi abból az ellenzék által ismételgetett demagóg félelemkeltésből, amely szerint majd a rendőrök börtönbe zárják a törvényszegő hajléktalanokat az alkotmánymódosítás alapján?

Bajkai István: Nyilván lesznek majd részletszabályok, amelyeket még meg kell majd alkotni az alaptörvény elfogadása alapján, de a közterületen való élés vagy a közterület elfoglalása az főszabály szerint nem egy súlyos büntetőjogi tényállás lesz, hanem sokkal inkább kivált egy arányos és szükséges intézkedést. Megfelelő intézkedési lehetőségeket fogunk adni az arra jogosított jogalkalmazó szervek, így például nyilvánvalóan a rendőrségnek és a közterület-felügyelet számára is. De ez – amennyiben más súlyosabb jogsértés nem valósul meg – nem börtönbüntetéssel járó magatartás megnevezését jelenti majd, hanem egy kikényszeríthető intézkedést jelent majd a rendőrök számára. Ma épp ez hiányzik. Jelenleg a rendőrök nem intézkedhetnek. De ezt az intézkedési lehetőséget meg tudjuk most már teremteni.

888.hu: Amikor a törvényhozás nekikezdett ennek az alkotmánymódosításnak az előkészítéséhez, akkor felmérte, hogy mennyire működik jól, mennyire elégséges a jelenlegi ellátórendszer, illetve hogy a módosított alkotmány alapján milyen változtatások szükségesek abban?

Bajkai István: Az EMMI adatai szerint van bőven jelenleg is szálláshely a hajléktalanok számára. Tehát nem indokolt, nem megalapozott az a balliberálisok által hangoztatott állítás, miszerint nem lenne elég férőhely. Az ellenzék valótlan adatokra és nem megalapozott felmérésekre hivatkozik, amikor erről beszél, mert van elegendő férőhely. A kormány biztosítja a szükséges erőforrásokat, ahogy most is folyamatosan jelentős összeget ad ilyen célra. Ha szükséges, akkor a kormány új célokat fogalmaz meg és ahhoz megfelelő forrásokat biztosít majd a hajléktalanok ellátásához.

888.hu: Több mint 7 milliárd ember él a Földön, amelynek az országai közül Magyarország csak egy pici kis ország, a világsajtó és különösen az európai média meg az EU politikusai ehhez képest mégis aránytalanul sokat foglalkoznak azzal, hogy a magyar parlament elfogadta a Stop Soros törvénycsomagot, illetve azzal, hogy az alkotmányba foglaltuk a tömeges betelepítés tilalmát. Minek tudható be ez az aránytalanul nagy méretű tiltakozás a magyar lépések ellen a globális balliberális erők részéről?

Bajkai István: Nyilvánvalóan van egy arról szóló terv, hogy Európát hogyan kell meggyengíteni. És hogyan kell ide idegen népességet betelepíteni. Erre van létező szándék, egy olyan létező politikai és hatalmi játszma,  amelyet jól fémjelez a Soros György által meghirdetett terv. Nyilván az, hogy ide migránsokat telepítenek be, az egyúttal Európa bukását is jelenti. Akik ezt eldöntötték, és szeretnék ezt megvalósítani, azok valójában Európát mint kulturális és gazdasági hatalmat, illetve világpolitikai tényezőt szeretnék megszüntetni. Õk szeretnék ezt az Európát kiiktatni a világból és azt egy saját akarat nélküli, kevert népességű, kizárólag fogyasztási piacként működő, ugyanakkor politikai és biztonságpolitikai törpévé alakítanák át. Ez egy létező terv, amelynek a kitalálói azért is támadnak minket nagyon erősen, mert mi, magyarok ismertük fel esőként és mi mondtuk ki elsőként, hogy ez ellen küzdeni kell, Európát meg kell menteni, aztán pedig mi álltunk az élére a terv elleni küzdelemnek. Mivel Orbán Viktor miniszterelnök nagy bátorsággal az élére állt a tömeges európai migránsbetelepítési terv megvalósítása elleni küzdelemnek, ezért mi kerültünk a támadások célkeresztjébe. Ahogy a háborúkban szokott lenni: mindig az élen harcolókat, a vezérlő parancsnokokat lövik elsőkként, rájuk irányul a mesterlövészek irányzéka. Ugyanakkor szerencsére ma már nem vagyunk egyedül a harcunkban, mert egyre többen támogatnak minket ebben az erőszakos betelepítés elleni küzdelmünkben. A V4-ek mellett már Ausztria is helyes irányba fordul, sőt fölismerte az általunk felvetett probléma fontosságát Bajorország és Olaszország is. Azok az erők, akik meg akarják változtatni Európát persze mindent elkövetnek azért, hogy elfojtsák az általunk elindított és az Európát védő mozgalmat. Mi pedig azon vagyunk, hogy ne tehessék ezt meg. Ez életünk fő kérdése és fő küzdelme.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére