Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Breuer Péter: MZP-nek máshol már befejeződött volna a politikai karrierje

Prokaj Dávid

2022.02.19. 13:15

Szinte napra pontosan egy évvel ezelőtt kellett új otthonba költöznie Breuer Péteréknek, miután Erzsébetváros vezetése az utcára tette a Heti Tv-t a Wesselényi utcai ingatlanjukból. Ennek apropóján beszélgetett a 888.hu Breuer Péterrel, Magyarország egyetlen zsidó televíziójának hírigazgatója.

 

A múlt

Mint emlékezetes, 2021 február közepén Erzsébetváros DK-s vezetősége az utcára tette Heti Tv-t. Niedermüller Péterék pénzhiányra hivatkozva pályáztatták meg a Wesselényi utcában található ingatlant, ami éveken keresztül volt a zsidó televízió otthona. A Heti TV is elindult a tenderen, de hiába kínálták ők a legmagasabb összeget az ingatlanért, nem nyertek.

Breuer Péter a 888.hu érdeklődésére elmondta, üzleti alapon bérelték a stúdiót, ellentétben a rosszindulatú kollégák illetve a politikai agitátorok mondataival, azt nem ajándékba kapták.

Visszaemlékezése szerint

nagyon jól érezték magukat Erzsébetvárosban, mert ott található a zsidónegyed is.

breuer, peter, heti, tv, heti tv, 2020, Breuer Péter,

A műsorvezető emlékeztetett, hogy az előző, fideszes városvezetés náluk rendelte meg a helyi híradót, amely a VII. kerületről szólt, és amelyet az egész országnak sugároztak – még online is, így a műsoruk az egész világhoz eljuthatott. Ezt a híradót azonban Niedermüller Péter polgármestersége alatt megszüntették. Számos támadó, fenyegető és életveszélyes kommenteket kapott a közösségi oldalán, aki azonban a leginkább támadta őket, Vágó István volt.

Az ellenem indított támadásoknak egyenes következménye volt, hogy teljesen kikészültem idegileg és fizikailag is.”

– fogalmazott.

Breuer Péter változatlanul fenntartja, hogy

a Heti TV elűzését az előző helyről antiszemita üldöztetésnek tartja.

 

Stábjában ugyanis számos ember dolgozik, akiknek ez volt a munkahelye. Amikor pedig a megrendeléseit indokolatlanul megszüntetik, akkor másra nem tud gondolni.

Mi nem kérkedünk a zsidósággal, de én mindent a zsidó szemüvegemen keresztül nézek”

– mondta, hozzátéve, büszkén vállalja, hogy 1973-ban disszidált, és magát büszke magyar-izraeli zsidónak tartja.

Akinek ez nem tetszik, az kezeltesse magát!”

 

Breuer Péter beszélt Erzsébetváros polgármesteréről is, aki korábban többször is vendégeskedett a műsorában. Úgy látja, hogy Niedermüller számos antiszociális intézkedést tett a költségvetésre hivatkozva. Breuer szerinte a kerület egyre koszosabb, egyre nagyobb a káosz benne, pedig az egy történelmi kerület volt, amit most bulinegyedről kultúrnegyeddé próbálnak átnevezni.

Sok sikert kívánok a polgármesternek, ugyanakkor sajnálom, hogy a politikai puccs a helyhatóságok esetében még nem létezik, hiszen akkor már biztos megpuccsolták volna”

– mondta.

A jelen

A Heti Tv új otthona a VI. kerület lett. Hosszú távra vannak berendezkedve, a stúdiójuk ugyanolyan kiváló, mint amilyen a VII. kerületi volt. Elmondta,

a zsidó nép is évszázadokon át vándorolt, így számára is belefér egy kis vándorlás.

Azonban azt még nem sikerült elérnie, hogy a gyűlölködések az irányába befejeződjenek. Amikor elmondja azon véleményét a HírTV-ben vagy a PestiTV-ben, amelyeket a saját műsoraiban nem szokott elmondani, olyankor előjön belőle az elemző, akkor pedig a szívével és nem az eszével gondolkodik.

Én nem árokásó, hanem árokbetemető világnézettel rendelkezem”

– mondta.

Elmondása szerint hiányoznak neki azok az emberek, akik korábban bejártak a műsorába, viszont legalább annyi világossá vált a számára, hogy kik azok, akik igazán bátrak és emberek tudnak maradni.

Vannak az ellenzéki emberek között olyanok, akik vérig sértődtek, mert én a koalíciójukat nem szivárványkoalíciónak, hanem egy olyan francia salátának neveztem el, amelyet elfelejtettek betenni a hűtőszekrénybe és a tetején a szalmonellák táncolnak.”

 

Elmondta, hogy ő maga az ellenzék „halállistáján” szerepel, hiszen elmondták, hogy akik bemennek a műsorába, azokat a koalícióból is kirúgják. Ugyanakkor voltak bátrak, akik be mertek menni.

Az én világnézetem az, hogy mindenkit meghallgatok, kivéve a radikálisokat”

– fogalmazott Breuer, hozzátéve, radikálisok alatt a Jobbikot érti, ugyanis velük nem tudna őszintén beszélni.

Azok a pártok pedig, akik képviselőiket nem engedik be a műsorába, azok továbbra sincsenek kirekesztve. Ugyanakkor rasszista, nagyon szélsőséges emberekkel nem hajlandó leülni.

 

A megkerülhetetlen politika

Breuer Péterrel folytatott beszélgetésünk során szóba került Márki-Zay Péter is, aki rengeteg vállalhatatlan kijelentést tett. A műsorvezető szerint a párizsi békeszerződés a baloldal miniszterelnök-jelöltjére is vonatkozik, így nem érti, hogyan képviselhet „nemlétező pártokat” (utalva ezzel arra, miszerint ő a fasisztákat és kommunistákat is képviseli, „vagy talán mégis vannak?” – tette fel a kérdést).

Ha az MZP nevű úriember ezeket képviseli, akkor őneki egy jobb érzésű országban már befejeződött volna a politikai karrierje”

– jelentette ki.

Breuer szerint egyébként az is csoda, hogy Márki-Zay Hódmezővásárhely polgármestere lehet.

Úgy látja, hogy a politikus

nem hibákat követ el a kampányában, hanem folyamatosan lábon lövi magát, aztán pedig másnap a kommunikációs munkatársai próbálják ezekből kimosdatni.

Emlékeztetett, hogy „Márki-Zay már bejelentette azt is, hogy fáradt, néha pedig olyanokat is elmond emiatt, amit nem kéne elmondani, mert valami motoszkál a fejében”.

Amikor az orosz elnökkel fog beszélni, akkor hadat fog üzenni neki?”

– teszi fel a jogos kérdést Breuer.

Breuer Péter szerint annyi tévedést, amennyit Márki-Zay Péter megenged magának, nem lenne szabad hagyni.

Felsorolta a teljesség igénye nélkül: törvényellenes csalásra buzdítja az embereket, baja van „a kopaszokkal, a sántákkal, a fogyatékossággal élőkkel, a zsidókkal, a keresztényekkel”.

Ennyit tévedni nem lehet!”

– szögezte le.

A légiutas-kísérőknek van a trolijukban – amit húznak maguk után – egy váltócipőjük. A repülőgépen egy fél számmal nagyobb cipőt hordanak, egyik sem vesz fel 5-6 számmal nagyobb cipőt, mert azt nem illik. Tehát ezeknek a politikusoknak sem kellene túl nagy cipőbe belelépni, hisz alkalmatlanok rá. Nem kellene, hogy megvárjuk azt, hogy ezt bebizonyítsák, hisz a mai mindennapi megnyilvánulásaik egy józan embernek elegendő arra, hogy leszűrjék a tanulságot.”

 

 

A zsidóságról

Breuer Péter szerint a Fidesz-KDNP a vatikáni szerződés mentén kormányoz, vagyis szükség van az egyházakra a társadalmi feladatok átvállalására.

A vallásszabadságról és az antiszemitizmusról elmondta, hogy hétvégente a Mátyás-templomba, a Bazilikába a közeli országokból is jönnek az imádkozni vágyók, illetve Bécsből, Londonból, Párizsból jönnek egy sabbathra.

Ha nem lenne itt biztonság, akkor nem jönnének ide, valamint repülők sem járnának át Izraelből ide”

– zárta gondolatait Breuer Péter.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére