Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Deák Dániel a 888-nak: A hazai baloldal a külföldi pénzért cserébe szankciópárti álláspontot képvisel

Prokaj Dávid

2022.11.24. 15:00

Szerdán nyilvánosságra hozták a baloldal külföldi támogatásáról szóló titkosszolgálati jelentést, amelyből kiderült, a baloldal nagyságrendileg több forrást kapott, mint amiről korábban tudni lehetett. Deák Dániel, a XXI. Század vezető elemzője szerint a globális hálózat mindent megtesz annak érdekében, hogy megbuktassa a nemzeti oldalt Magyarországon, ezért egyre több összeggel igyekeznek finanszírozni a hazai balliberális alakulatokat.

 

888.hu: Fel lett oldva a baloldal külföldi finanszírozásáról szóló titkosszolgálati jelentés. Meglepődött, amikor kiderült, hogy nem 1,8 milliárd forintról van szó, hanem közel 3 milliárdról?

Deák Dániel: Egyáltalán nem volt meglepő, hogy kiderült, a bevallott összegnél jóval többet kaptak külföldről a baloldalon. Sőt, azon sem lepődnék meg, ha kiderülne, hogy már a korábbi választási kampányok során is külföldről finanszírozták volna a magyarországi baloldali politikusokat és pártokat. Ez is azt jelzi, hogy a globális hálózat mindent megtesz annak érdekében, hogy megbuktassa a nemzeti oldalt Magyarországon, ezért egyre több összeggel igyekeznek finanszírozni a hazai balliberális alakulatokat. Ráadásul a titkosszolgálati anyagokból az is kiderült, hogy nem csak a baloldali politikusokat, de a médiájukat is külföldről finanszírozzák, ami szintén nagyon sok mindent megmagyaráz.

 

888.hu: Közben előkerült egy másik irat is, amely Kovács Zoltán András dandártábornokhoz, a Nemzeti Információs Központ főigazgatójához köthető. Ebben az írják, hogy gyakorlatilag egy hét alatt Oraculum 2020 Kft. 228 millió forintot kapott az Action for Democracy-től. Hihető lehet, hogy ekkora összegeket mikroadományok formájában gyűjtöttek össze?

Deák Dániel: Ezek nem mikroadományok, hanem a külföldi befolyásolási kísérlet keretében ezeknek a szereplőknek utalt több százmilliós, vagy bizonyos esetben milliárdos finanszírozás. Teljesen nevetséges, hogy ezek a baloldali szereplők azzal takaróznak, hogy ők mikroadományokat kaptak ekkora összegben, ezt épeszű ember nem veheti komolyan, ez egy teljesen átlátszó hazugság. A nyilvánosságra került információk alapján jól látható, hogy a demokrata párthoz kötődő amerikai üzleti és politikai körök állnak a baloldal finanszírozása mögött.

888.hu: Márki-Zay Péter a Facebook-oldalán úgy reagált a jelentés nyilvánosságra hozatalára, hogy „befuccsolt a Fidesz blöffje”. Lehet még visszaút Márki-Zay Péternek ebből a hitelességi válságból?

Deák Dániel: Márki-Zay Péter csak egy bukott politikus, aki lebuktatta a baloldalt. A nyilvánosságra került információk alapján a baloldal külföldi finanszírozási botrányának kulcsszereplőit Karácsony Gergely körül kell keresni. Korányi Dávid – aki az amerikai finanszírozást megszervezte – az ő egyik barátja, eddigi tanácsadója és az információk alapján a finanszírozási modellt eredetileg Karácsony Gergelyre szabták, ezért hozták létre a 99 Mozgalmat is. Márki-Zay mozgalmának csak azért utaltak, mert ő lépett Karácsony helyére. Ideje lenne tehát a főpolgármesternek is őszintén beszélnie például arról, hogy honnan volt félmilliárd forintja az előválasztási kampányban. Emellett olyan baloldali sajtótermékeket is finanszíroztak külföldről, amelyek Karácsony Gergelyt népszerűsítették a kampányban.

Deák Dániel, Daniel, Deak, XXI.század, 2020,

 

888.hu: Milyen hatással lesz ez az ügy a baloldalra?

Deák Dániel: A felmérésekben azt látjuk, hogy hiába a gazdasági válság, a baloldal támogatottsága nem növekszik, hanem éppen ellenkezőleg, csökken. Ez azt jelzi, hogy a magyar választók túlnyomó többsége elutasítja – főleg egy ilyen válságidőszakban – ha egy politikai erő a nemzeti érdekekkel szembemenve külföldi érdekeket képvisel. Márpedig a hazai baloldal ezt teszi: a külföldi pénzért cserébe szankciópárti álláspontot képviselnek, miközben a magyarok többsége elutasítja a szankciókat.

 

888.hu: Milyen következményei lehetnek ennek az ügynek?

Deák Dániel: A vizsgálatok, nyomozások tovább zajlanak, így újabb részletek láthatnak még napvilágot. Ami látszik, hogy ebből a külföldi pénzből kőkemény pártpolitikai kampányt folytattak ezek a szereplők, így ennek lehetnek jogi következményei is. A politikai következményei egyértelműek: a széles nyilvánosság számára egyértelművé vált, hogy megvett politikusokról van szó a baloldalon, akikre a nemzeti ügyekben nem igen lehet számítani.

 

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére