Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Deutsch Tamás a 888.hu-nak: Az alkotmánypuccs emlegetése a baloldal esélytelenségének beismerése

Horváth K. József

2021.10.11. 11:00

Az már eldőlt, hogy baloldalról bejutó képviselők elsöprő többsége Gyurcsány embere lesz. A magyar baloldal „alkotmánypuccsistáskodása” valójában a teljes kétségbeesésük jele. A totális esélytelenségük nyílt beismerése, hogy ilyen hajmeresztő dolgokról és ennyire indulatosan beszélnek – hangsúlyozta Deutsch Tamás EP-képviselő lapunk kérdéseire válaszolva.

 

Horváth K. József: Karácsony Gergely miniszterelnökjelölt-jelöltként szerényen azt írta óriásplakátjára, hogy „Legyőzöm Orbánt”. Ehhez képest már a jelöltségtől is visszalépett. Orbán Viktor pedig azt posztolta a Facebookon, hogy legyőzése „Elmarad”, mellé pedig azt írta, hogy „Pech”. Deutsch Tamás számára mit jelent ez az új helyzet ahhoz képest, hogy korábban az önmagát ezerrel fényező Karácsony csak akkor akart visszalépni, ha „elüti a villamos”?

Deutsch Tamás: A Gyurcsány vezette baloldal láthatóan abba a tévedésbe ringatja magát, hogy az általunk emlegetett Gyurcsány-show csak kommunikációs szöveg. Pedig a helyzet a valóságban az, hogy ez az egész előválasztásosdi kizárólag Gyurcsány Ferencről és a politikai trükközéseiről szól. Gyurcsány egy hétpróbás politikai machinátor, aki teljesen uralja a baloldali pártok világát. Láthattuk, ahogy Fekete-Győrt és Jakabot vékony jégre vitte, és az be is szakadt alattuk, így Gyurcsány gyakorlatilag egy füst alatt véglegesen bedarálta a Jobbikot és a Momentumot. Az MSZP évek óta lényegében már a lét és nemlét határán van, az LMP szinte már nem is létező politikai szervezet, míg a Párbeszéd ténylegesen nem is létezett soha. Egy ideig az évtizedes liblingje, a Gyurcsány-show „balfék” haverja, Karácsony Gergely még talpon maradt, de végül őt is ejtette, és helyette most előhúzta a kalapjából a tapasztalatlan statisztát, Márki-Zay Pétert. Gyurcsány egy olyan politikai machinációsorozatot folytat, amelyben átvette a teljes irányítást a baloldalon, és minden arról szól, hogyan tudja az akaratát korlátlanul érvényesíteni. Azok az erőviszonyok, amelyekben pártja, a DK a Jobbik, a Momentum és az MSZP után a harmadik-negyedik helyen lévő szereplő volt, mostanra gyökeresen megváltoztak, és csak egy legény maradt talpon a magyar baloldal vidékén. Minden Gyurcsány baloldalon belüli hatalmi törekvéseiről, az ellenzék teljes uralásáról szól. A színfalak mögötti tényleges folyamatot Gyurcsány hatalmi revánsvágya, a hatalomba történő visszatérési szándéka jelenti.

Fotó: Kertész Gábor

HKJ: Annak az embernek, akinek semmifajta politikai erő nincs a háta mögött, mint Márki-Zaynak, nem nevetséges az ily megfeszített politikai küzdelem a hatalomért?

Deutsch Tamás: Idestova másfél évtizede nincs a magyar baloldalon szellemi, gondolati, politikai innováció: a most zajló színjátékot is egyszer már eljátszották. Emlékezhetünk, hogy 2002-ben az MSZP-ben Medgyessy Péter ugyanúgy egy ilyen Márki-Zay-féle kézibáb volt, egy év után meg is buktatták, és az MSZP-n belüli hatalmi folyamatokat ténylegesen domináló szereplő, Gyurcsány Ferenc ragadta magához a kormányrudat. Az a Gyurcsány, aki akkor már évek óta Medgyessynek a jobbkeze és megmondóembere volt.

HKJ: Hiába lesz a magát keresztény-konzervatívnak kiadó Márki-Zay esetleg kormányfő, parlamenti többsége akkor is a neomarxista baloldalnak lesz.

Deutsch Tamás: Azt tudom mondani, ha valaki a vörösök szurkolótáborában, vörös mezben, vörös sálat lengetve, hajrá vörösök! felkiáltásokkal szurkol a meccseken, de minden ráérő idejében folyamatosan azt hangozhatja, hogy ő valójában kékdrukker, az azért vajmi kevéssé hihető. De mindegy is, Karácsony egy igazi balfék volt, most ez a tapasztalatlan statiszta hódmezővásárhelyi polgármester pedig teljesen súlytalan.

HKJ: Komoly verseny várható Dobrev és Márki-Zay között? Mert Dobrev is, Márki-Zay is küzd a győzelemért, mint malac a jégen.

Deutsch Tamás: Lényegtelen, hogy a saját táboruk szórakoztatására kitalált politikai machinációban mi történik, hiszen az egész történet kizárólag Gyurcsány Ferencről szól. A lényeges dolgok már rég eldőltek: bármi is lesz a Gyurcsány-show végkimenetele, a baloldalról bejutó képviselők elsöprő többsége Gyurcsány embere lesz. A baloldal politikai Darth Vadere, akinél az erő van, újra Gyurcsány Ferenc.

Fotó: Kertész Gábor

HKJ: Más. Kövér lászló egy nyilatkozatában azt mondta, ha neki igaza van, akkor az alkotmányos rend felforgatására irányuló baloldali uszítók büntetőjogi felelősségre vonását lenne érdemes kilátásba helyezni azok ellen, akik feles győzelemmel akarják kukába dobni a kétharmaddal megalkotott Alaptörvényt. Lásd Dobrev Klára. Mi erről a véleménye?

Deutsch Tamás: Vannak olyan súlyos, újabb és újabb vörös vonalakat átlépő baloldali handabandázások, amelyekre érdemes azért komolyan is reagálni. Kövér László barátommal egyetértek, nem árt a bölcs, óvatos és mértéktartó megállapításait megszívlelni. Hiszen a XX. századi történelemben a később emberek millióinak megnyomorításához vezető totális diktatúrák forrásvidéke mindig is az ilyen handabandázás volt, és a jóérzésű emberek döntő többsége azt gondolta, hogy ezeket a handabandázókat nem kell komolyan venni. Aztán jött egy Lenin, majd egy Hitler nevű alak, akik mindenféle sületlenséget handabandáztak, és tudjuk jól, végül mi lett belőle. Visszakanyarodva a magyar baloldal szerencsétlenkedéséhez, én azt mondom, hogy komolytalan alakok komolytalan szövegeléséhez elsősorban a humor, a gúny eszközével érdemes viszonyulni. A szovjet-orosz időszak nagy hatalmú kommunista ideológusai az alkotmánypuccs-elképzelések hallatán elégedetten mosolyognak a sírjukban. Hajmeresztőek ugyanis ezek az elgondolások, amelyek „a cél szentesíti az eszközt”, „a jog a politika szolgálólányaként fog működni” elképzelésekre épülnek. A létező jogi rendszer törvénytelen felforgatására irányuló elképzelések a normális, kiszámítható, biztonságot jelentő polgári életviszonyokat szétverő törekvések sajátja. Másrészt pedig mindez már a baloldal teljes kétségbeesésének a jele is. A totális esélytelenségük nyílt beismerése, hogy ilyen hajmeresztő dolgokról és ennyire indulatosan beszélnek.

HKJ: A vörös színt emlegette. Itt volt nemrég a LIBE bizottság küldöttsége. Az ő munkájuknak, a valósággal semmiféle harmóniát nem mutató tevékenységüknek a vöröslő árnyalat szintén a sajátja…

Deutsch Tamás: A magyar baloldal folyamatos szerencsétlenkedését látva az európai baloldal minden rendelkezésükre álló, egyébként meg nem engedett teljesítményfokozó szerrel segíteni akarja Gyurcsányék politikai érvényesülését. Ez egy vörös segély, amit a magyar baloldal Brüsszeltől kap. Most éppen egy hétfős bizottságot menesztettek hazánkba, köztük Donáth Annával és még négy olyan képviselővel, akik az Európai Parlament legvörösebb oldalairól léptek elő. Úgy látom, hogy az európai baloldal elkeseredett utóvédharcot folytat. Az ideológiai küzdelemben mindenféle gendersületlenségeket képviselnek, meggyőződéses bevándorláspártiak, és olyan birodalmi elképzeléseket dédelgetnek, amelyek fenekestől fel akarják forgatni a szuverén és egyenjogú nemzetállamok szövetségére építő európai együttműködést, ezzel pedig az Európai Unió egységét. Szinte vért hánynak minden nemzeti kötődésű elképzeléstől, és hihetetlen erővel támadják a vallást, az egyházakat. Ezek egyébként az európai történelemből az elmúlt 150 esztendőben már jól ismert, indulatos baloldali törekvések. Sajnos az Európai Parlamentet ma úgy kell elképzelni, hogy ott a Gyurcsány-show szereplői vannak többségben, kétharmaduk van. Nem úgy, mint a magyar parlamentben, ahol még egyharmaduk sincsen...

Fotó: Kertész Gábor

HKJ: Mit tehet a választópolgár, amikor szembesül a LIBE bizottság küldöttségének szörnyű megnyilvánulásaival?

Deutsch Tamás: Először is nem szabad túlságosan komolyan venni ezeket a LIBE-s kóklereket. Rengeteg gyakorlati lehetőségük van a Fideszt és a KDNP-t, a polgári, nemzeti, kereszténydemokrata tábort támogatóknak. Itt van például a Stop, Gyurcsány! Stop, Karácsony! petíciónk, amelynek a támogatása láthatóan már eredményre is vezetett: a munka első részét elvégeztük, Karácsonyt sikerült megállítanunk, most Gyurcsányon a sor! Nem szabad lebecsülnünk a közösségi média világának jelentőségét, itt az ideje a mi szelíd közösségünknek is hangot adnia a véleményének, ne csak magunkban puffogjunk a baloldaliak hajmeresztő és őrült kommentáradata láttán. A tavaszi választásig pedig segíthetjük, támogathatjuk képviselőjelöltjeink munkáját is. Egy biztos: nem hagyhatjuk, hogy visszatérjen a kudarcos Gyurcsány-korszak!

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére