Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Illés Boglárka a 888.hu-nak: A baloldal az emlékezet ellen is hadjáratot indítana

Prokaj Dávid

2021.10.26. 14:10

Nem engedhetjük a baloldalnak, hogy míg 2006-ban az állampolgárok ellen, most az emlékezet ellen is hadjáratot indítson! Éppen ezért és ez ellen javaslom és tanácsolom mindenkinek, hogy nézze meg a filmet! – mondta a 888.hu-nak a Fidelitas elnöke.

 

888.hu: Hogyan emlékszik vissza a 2006. októberi eseményekre?

Illés Boglárka: Sárospatakon voltam középiskolás, akkor már az első kampányélményemen is túl voltam. A kettős állampolgárságról szóló népszavazásnál és az azt megelőző kampányban is aktívan részt vettem. Sárospatakon nagyon sok olyan osztálytársam, évfolyamtársam volt, aki a Felvidékről, Kárpátaljáról vagy Erdélyből származott, így közvetlen tapasztalatom volt arról, hogy a határon túli magyarok ugyanolyan magyarok, mint bármelyikünk, amit történelmi tények is alátámasztanak. Nagyon örültem a népszavazásban rejlő lehetőségnek, és tiszta szívvel kampányoltam azért, hogy ők is megkapják a magyar állampolgárságot.

Már akkor szembesültem a Gyurcsány Ferenc által vezetett baloldal tevékenységével és azzal az aknamunkával, amit a határon túli magyarok ellen, valamint a nemzettestvérek egymással való szembeállítása érdekében folytattak.”

 

Ezt követően, amikor 2006-ban sor került a következő választásra, mindent ellepett a gyurcsányi ígéretcunami. Bár ekkor még nem láttam kristálytisztán a költségvetési számok meghamisításának hátterét, de azt érzékeltem, hogy a hazugságfolyammal mindent igyekezett maga alá gyűrni. Számomra megdöbbentő élmény volt, hogy miután Gyurcsány Ferenc vezetésével a baloldal újból kormányt alakíthatott, napvilágra került az őszödi beszéd.

Emlékszem, hogy egy kis fekete-fehér televízión néztük a hírekben, és nem akartunk hinni a szemünknek és fülünknek az osztálytársaimmal és kollégiumi társaimmal.”

A hazugság, majd a lelepleződés után ahelyett, hogy távozott volna a közéletből, a hatalomhoz mindenáron való ragaszkodás jellemezte, és jellemzi ma is a ténykedését. Lehetett látni a 2006-os rendőri brutalitások során, hogy semmilyen eszköztől sem riad vissza.

 

Illés Boglárka a Békemeneten (Forrás: Facebook)

 

888.hu: Azok után, amiket átélt és megtapasztalt, milyen érzésekkel és várakozásokkal ült be a moziba megnézni az Elk*rtuk című filmet? Azt kapta, amit várt? Hűen sikerült visszaadnia a filmnek azokat a napokat, amelyeket a magyar emberek átéltek 2006-ban?

Illés Boglárka: Nagyon sok dolog történt a 2006-ot megelőző időszakban és az azt követő években is. Nem tudtam, hogy ebből az időszakból mit fognak kiemelni. Az egyértelmű volt számomra, hogy az alkotók a 2006-os őszi eseményekre fognak fókuszálni, de hogy milyen mértékben mutatják be az előzményeket vagy vonnak le következtetéseket, nem tudhattam, ahogyan azt sem, hogy ez a film inkább dokumentarista vagy akciófilm lesz-e. Játékfilmként mindkét elem megjelenik benne.

Szerintem nagyon jó húzása volt a rendezőnek vagy a forgatókönyvírónak, hogy egy pár személyes történetén keresztül mesélte el a 2006-os történéseket, nyújtott betekintést azokba.”

A film segítségével az akkori eseményeket azok is átérezhetik, akik adott esetben nem élték meg, már nem emlékeznek rá, nem voltak ott, vagy még kisgyermekek voltak, hiszen ha egy személyes történeten keresztül mutatunk be valamilyen eseménysorozatot, akkor ki lehet alakítani egy érzelmi viszonyulást is, mert a szereplők helyébe tudjuk képzelni magunkat, ami átélhetővé teszi az eseményeket. A korabeli felvételek, amelyek megjelentek a filmben, mind-mind azt támasztották alá, hogy az a gondolati szál, amelyre a film épül, valós eseményeken alapul, vagy a valós eseményeket kívánja hűen bemutatni.

888.hu: Kinek ajánlaná elsősorban a film megnézését?

Illés Boglárka: Mindenkinek ajánlom, különösen azoknak a fiataloknak, akik

már a rendszerváltást követően, szabadságban születtek, nem ismerve a diktatórikus rendszerek eszközeit és a szabadság fojtó hiányát”.

2006. október 23-án voltak olyan fiatalok is, akik békés megemlékezők voltak, és ezt megtapasztalták a gyurcsányi terrornak köszönhetően. Hiszen ne feledjük, a rendőrség a Belügyminisztérium irányítása alatt áll, a belügyminiszter a kormány tagja, vezetője pedig a kormányfő. Tehát nem mondhatják, hogy nem tudták volna megakadályozni a rendőrterrort. Nem menthetik fel magukat annak a felelőssége alól, hogy a rendőrök kétharmados törvényt is semmibe véve azonosítószámok nélkül mentek ki az utcára, gumilövedékekkel lőttek az emberekre, majd gumibotoztak, de voltak olyan áldozatok is, akiknek szisztematikusan a fogait is kiverték.

Azt gondolom, hogy ezzel a filmmel mindenkinek találkoznia kell, ami arra is lehetőséget ad, hogy ezekről beszéljünk.”

Lehet látni, hogy a baloldal vezére a mai napig az a Gyurcsány Ferenc, akinek célja, hogy lehetőség szerint erről minél kevesebbet beszéljünk, vagy a feledés homályába vesszen. A baloldal önképéhez szinte már hozzátartozik, hogy nem csupán felejtéstörténetet, hanem felejtetéstörténetet szeretnének kialakítani, hiszen ezt a magyar emberek már a rendszerváltást megelőzően is megszokhatták a kommunistáktól.

Ahogyan nem lehetett beszélni 1956. október 23-áról, nem lehetett ápolni a forradalmárok emlékét, ugyanúgy ma is minden olyan eszközzel, ami a rendelkezésükre áll, igyekeznek ellehetetleníteni nemcsak a film megjelenését, hanem annak terjedését, a nézőkhöz történő eljuttatását is.”

Úgy gondolom, hogy a párhuzam egyértelmű.

Illés Boglárka a Fidelitas október 23-ai megemlékezésén (Forrás: Facebook)

 

888.hu: Mi a véleménye arról, hogy a filmet a baloldal lepontoztatta még azelőtt, hogy bárki látta volna a alkotást?

Illés Boglárka: A baloldal ismét megmutatta, hogy amit ott látunk, az egy morális csőd. Minden eszközzel igyekeznek olyan benyomást kelteni a filmről, hogy azt minél kevesebben nézzék meg. Az, hogy lepontoztatták a filmet, csak egy dolog. De az, hogy konkrétan arra biztatják az embereket, hogy regisztráljanak a filmre, a jegyeket előzetesen foglalják le, majd ne vegyék át, és ezáltal úgy lehetetlenítsék el azon személyek filmnézési lehetőségének jogát, hogy ne tudjanak jegyet venni, már tényleg mindennek a teteje, de inkább mindennek az alja.

A baloldal a múltat igyekszik eltörölni, a jelent meghamisítani, hogy a jövőt ők tudják uralni, de mi a valósággal vagyunk, ami szembe jön velük!”

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére