Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Sára Botond a 888-nak: „A felelőtlen nyilatkozatok a budapestiek biztonságát is veszélyeztetik”

Horváth K. József

2022.03.17. 17:00

„Ne rángassanak bele bennünket a konfliktusba, ne a magyaroknak kelljen megfizetni a háború árát” – mondja Sára Botond, Józsefváros és Ferencváros képviselőjelöltje, a Fővárosi Kormányhivatal vezetője. Hozzátette: „Számunkra a legfontosabb, hogy a menekültek és a magyar emberek biztonságát garantálni tudjuk.”

 

888.hu: Hogy hat a Békemenet a képviselőjelöltre, a politikusra?

Sára Botond: A Békemenet mindig jól hat, erősíti az ambíciót a jövőre nézve. A jelenlegi annyiban különbözik az előzőektől, hogy itt valóban a békért gyűltünk össze, a békért menetelünk. Itt mindenkinek az az érdeke, hogy vége legyen ennek a szomszédunkban zajló háborús konfliktusnak, illetve hogy a magyar emberek biztonságát megőrizzük.

 

888.hu: Most többen vagyunk, mint október 23-án voltunk. Van összefüggés a résztvevők nagy száma és a háború között?

SB: Szerintem van. Mindenki a békére vágyik, legyen az jobboldali vagy baloldali. Sokan most olyanok is eljöttek, akik korábban nem voltak a Békemeneten. A Békemenetnek mindig üzenete volt a külföld felé is. Őszintén remélem, hogy a mostani eseménynek jó üzenete lehet a tőlünk keletre lévő háborús feleknek is.

 

888.hu: Budapest számára mit üzenhet a Békemenet? Annak a Budapestnek, ahol 2019-ben a baloldali Karácsony Gergelyt választották meg főpolgármesternek?

SB: Talán azt, hogy háborús konfliktusban még felelősségteljesebben kell viselkedni. Felelősségteljes nyilatkozatokat kell tenni, átgondoltnak, higgadtnak kell lenni, mert minden félresikerült mondatnak súlyos következménye lehet az emberek személyes és Magyarország közös biztonsága szempontjából is. Nyilvánvalóan felelőtlen kijelentés a baloldal miniszterelnök-jelöltjétől, hogy magyar katonákat és fegyvereket kell küldeni Ukrajnába. Ezzel ugyanis komoly veszélybe sodorhatja nemcsak az ország, hanem a budapestiek biztonságát is. Senki nem kívánja azt a gyerekeinek, hogy háborús viszonyok között éljenek. Most nyugalomra lenne szükség. Ha a baloldal nem tud higgadt nyilatkozatokat tenni, akkor jobb lenne, ha inkább nem mondana semmit.

 

888.hu: Ez a fajta kijózanító hatás – ami a Békemenet méreteiből is fakad – a választások szempontjából jót tesz az országnak?

SB: Nehéz megítélni. Senki nem kívánja azt, hogy egy politikai erő azért nyerjen, mert egy háborús konfliktust jobban tud kezelni. Ez fontos az életünk, a biztonságunk szempontjából, de amikor kampánytémává válik a háborús helyzet, az sosem jó. Ha viszont már így alakult, akkor a legjobb a békére törekedni és arra, hogy Magyarország kimaradjon a háborúból. Abból a háborúból, amelyhez a magyaroknak semmi köze nincs. Ne rángassanak bele bennünket a konfliktusba, ne a magyaroknak kelljen megfizetni a háború árát. Számunkra a legfontosabb, hogy a menekültek és a magyar emberek biztonságát garantálni tudjuk.

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére