Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Szász Péter: szerencsére nem Balavány mondja meg, hogy milyen zászlót rakjanak ki a templomokra

Horváth Tamás

2020.09.09. 13:20

A legutóbb Karácsony Gergelyt helyretevő katolikus hitvédő elsőként a 888-nak mondta el, hogy mit gondol a HVG-s Balavány György ötletéről, miszerint szivárványos zászlót kellene kihelyezni a magyar templomokra. Villáminterjú Szász Péterrel, aki a hit mellett Balatonszepezdet is megmentené.

Néhány héttel ezelőtt szinte az egész jobboldali médiát bejárta az a videó, amiben Ön alaposan helyretette a kereszténység és a homoszexualitás kapcsolatáról hazudozó Karácsony Gergelyt. Nem sokkal később a Facebook gyűlöletbeszédre hivatkozva törölte az ominózus felvételt. Valóban gyűlöletbeszéd, ha valaki a katolikus tanítást ismerteti?

A Facebook önkényesen értelmezi a „gyűlöletbeszéd” fogalmát, amely köszönőviszonyban sincs sem a hatályos magyar joggal, sem pedig az Egyesült Államok vonatkozó jogszabályaival. Ha valaki nem ért egyet a genderizmus által képviselt emberképpel, a homoszexualitást pszichológiailag abnormálisnak tartja, a kiélését pedig bűnnek – összhangban a katolikus tanítással –, az „gyűlöletbeszédnek” számít a közösségi oldal cenzorai szerint akkor is, ha gyűlöletet nem hirdet az illető az ilyen személyek iránt.

Súlyosbítja a helyzetet, hogy a közösségi portál nem a bejegyzés eltávolítására szólít fel első körben – vélelmezve a közlő jóhiszeműségét –, hanem rögtön korlátozza az azt közlő számára a közzétételi használatot. A privát profilomat korlátozták, holott a Depositum oldal nevében közöltem a videót.

Karácsony Gergely tanúbizonyságot tett arról, hogy még a legalapvetőbb teológiai igazságokkal sincs tisztában. Több mint negyven év szocializmust követően persze ez nem csoda. A 2012-ben bevezetett kötelező hit- és erkölcstan oktatás segíthet a „vallási analfabetizmus” felszámolásában?

Akkor, ha megfelelő tanári kar áll rendelkezésre. Fontos megjegyezni, hogy a hittan nem ad, nem adhat hitet önmagában, de legalább tisztázza, hogy egy-egy adott hitfelekezet mit tanít. A hittannak tehát ez az elsődleges szerepe, az említett „vallási anafabetizmus” felszámolása. Ami nem csak Karácsony Gergelyre jellemző.

Katolikus részről nem Ön az egyetlen, aki határozottan, politikai korrektség nélkül nyilvánult meg LMBTQ-kérdésben. Osztie Zoltán atya a Hír TV-ben úgy fogalmazott: „Kikérem magamnak, hogy a magyar zászló mellé odarakják a buzizászlót. Ne akarjuk a normalitás alternatívájaként föltüntetni a beteg életformát vagy a torzó életformát.” Egyetért az atya szavaival?

Természetesen egyetértek.

Szász Péter ellentmondást nem tűrően védelmezi a katolikus igazságokat a közéletben

Néhány nappal ezelőtt a hvg.hu fizetős felületén jelent meg egy publicisztika, amiben a szerző, Balavány György többek között azt írja, hogy az evangéliumhoz az lenne a méltó, ha a magyar templomokra is kiraknák a szivárványos zászlót. Mit mond erre a hitvédő?

Balavány György szinte minden megnyilatkozásában bálványoz szinte minden posztmodern fantazmagóriát, ami a hagyományos keresztény hitfelekezetek társadalommegtartó tanításával ellenkezik, így a genderizmust is. Istennek hála, nem Balavány György a releváns abban, hogy milyen zászlót helyezzenek ki a templomokra.

Balavány szerint a katolikus egyháznak „szexuáletikai kérdések tekintetében illene visszavennie az arcból”. Ezt azzal magyarázza, hogy „előfordul a kiskorúak megrontása”. Valóban felülreprezentáltak a klerikusok a pedofil bűncselekmények elkövetésében?

Egyáltalán nem. Peter Viereck amerikai publicista találóan jegyezte meg, hogy „a katolikusellenesség a liberálisok antiszemitizmusa”. Balavány stréber liberálisként ennek minden alkalommal eleget is kíván tenni.

Kimutatták például, hogy az Egyesült Államok papi állományához viszonyítva az elmúlt hetven év alatt csak vádként fölmerült esetek száma alacsonyabb, mint például az edzők és tanárok körében elkövetett szexuális visszaélések.

Balavány tehát hazudik, nincs korreláció a papi cölibátus és a pedofília között. Száz éve a házvezetőnőkön csámcsogtak, hisz akkor az jelentett botrányt, ha a papnak szeretője van, vagy gyereke. Manapság a többség számára ez közömbös, nem jelent olyan megbotránkozást, mely a papok ellen hangolna bárkit. Zárójeles megjegyzés: ma egy ilyen papot bálványoznak a Balavány-félék…

Napjainkban a papgyűlölet biztosítékának leolvasztásához a gyerekgyalázás kártyáját kell elővenni. Azt elfelejtik ilyenkor, hogy ezen esetek többsége koncentrálódott egy-egy személy, vagy egyházmegye köré, ami erősen liberális-balaványista szellemű volt, és azt is, hogy a gyerekgyalázások többsége pederaszta eset, vagyis homoszexuális. Nem lehetséges, hogy inkább a homoszexualitással vannak ezek a botrányok összefüggésben?

Másrészt az előterjesztett egyházi tanítás igaz volta nem attól függ, hogy egy-egy papi vagy világi személy azt betartja-e. Balavány itt tipikus érvelési hibát, pontosabban szándékos csúsztatást művel.

Karácsony Gergely után Balavány Györgyről is kiderült, hogy fogalma sincs a kereszténységről

Kicsit más téma, de mindenképpen releváns. Ha jól tudom, Ön is ringbe száll Balatonszepezd polgármesteri székéért. A katolikus apologétából politikus lesz?

Jók az értesülései. Hogy politikus, és jó politikus leszek-e, pontosabban a település érdekét és értékeit védő és érvényesítő polgármester, azt Szepezd lakói döntik majd el a választáson. Ráadásul nem csupán polgármestert, hanem képviselőket is választ a település. Ezért is indulok „csapatban”. Futballmeccset nyerni is csak úgy lehet, pláne egy települési választást megnyerni, és – ami fontosabb – kormányozni azt.

Az Ön csapatának fő kampányüzenete a „Mentsük meg Szepezdet!” Mitől vagy kiktől kell megmenteni a Balaton-parti kistelepülést?

Elsősorban a kormányozhatatlanságtól, a széthúzástól, mely által a királynék városa előtt húzódó Balaton-felvidék nyakékének e csodálatos gyöngyszeme számos lehetőségtől esett és esik el. Nekünk Szepezd az első. Reméljük, ezt tudjuk majd bizonyítani a belénk bizalmat helyezők előtt.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére