Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Szentesi Zöldi László: Soha nem szégyen a jobbtól kikapni!

Fodor-Horváth Zsófia

2019.09.19. 17:28

Az első Publik Ligája bajnokát, Szentesi Zöldi Lászlót kérdeztük a győzelem mámorító hatásáról és bajnoki terveiről. Vigyázat, az interjú nyomokban humort és iróniát tartalmaz!

FHZS: Te lettél az első Publik Ligája bajnoka, ez inkább teher vagy felszabadító érzés számodra?

SZZL: Egyik sem, ez egy játék volt, ahol nagyon esetleges dolgok döntöttek arról, hogy ki jut tovább. Egyetlenegy példa, a kitűnő Őry Mariannt én például tíz egész szavazattal gyűrtem le. Úgyhogy, ha arra gondolok, hogy az elején elvérzett a jobboldali hazai publicistatársadalom színe-java, akkor már az megtiszteltetés, hogy továbbjuthattam. Úgyhogy ez egy játék volt, ezt csak így szabad felfogni.

FHZS: De ugye tudod, hogy innen már csak lefelé tart a pálya?

SZZL: Nem akarok átmenni a hvg.hu-hoz.

FHZS: Érzed, hogy másképp néznek rád az emberek, mint mielőtt bajnok lettél?

SZZL: Az előbb szembejött velem Tóta W. Árpád és Hont András, ki akartam térni szokásom szerint a jobboldalra, de láttam a szemükben a sanda irigységet és elcsíptem Árpád egyik mondatát, hogy „Nézd, itt jön a Publik Ligája győztese!”. Megvetően, caesari pillantással végigmértem őket, majd egyenes, döngő léptekkel mentem tovább a kőúton.

FHZS: Üzensz esetleg valamit Bayer Zsoltnak? Az egyik fordulóban kiejtetted.

SZZL: Azt üzenem Zsoltnak, hogy soha nem szégyen a jobbtól kikapni. És ami pedig az interjú készítőjét illeti, példát mutatott taktikus magaviseletből, amikor a nagy győzelem után lelépett a színről. Nekem nem volt ehhez még erőm, Zsolttal végeznem kellett és csak aztán kerültem a három közé. Tréfát félretéve, természetesen Bayer Zsolt a mi oldalunk legjobb publicistája, ezt le is írtam egyébként, de szerintem ezt nagyjából mindenki tudja is nálunk.

FHZS: Fordítsuk komolyra a szót. Másfél éve tart a nagy menetelés, hamarosan a harmadik választással. Mire számítasz október 13. után?

SZZL: Azt várom, hogy lesznek olyan települések, ahol az ellenzéki összefogás meglepetésszerű győzelmet tud aratni. Lesznek olyan települések, ahol pedig a Fidesz-KDNP jelöltjei behúzzák a helyeket. De minden figyelem a fővárosra összpontosul: hiszen akár egy megyei jogú város, akár egy kisebb település gazdát cserélhet, de ennek különösebb politikai hatása nincs a közéletre. De ha a főpolgármester változik, abban az esetben ennek nemcsak a parlamenti választásokra lesz hatása, hanem felszabadíthatja a teljes ellenzéki oldalt. Ezt meg kell akadályozni. Már csak azért is, mert túl a mi politikai szimpátiánkon, Tarlós István a dualizmus legszebb korszakához hasonlóan felvirágoztatta Budapestet. Már csak ezért is bizalmat kell adni neki a folytatáshoz.


Borítókép forrása: hirtv.hu

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére