Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Elegük van az embereknek a radikális ügyészekből, Soros viszont továbbra is segíti őket

888.hu

2022.08.02. 13:00

És még büszke is rá.

 

Soros György nemzetközi tőzsdespekuláns nagyon szeret anyagilag segíteni olyan ügyészeknek az Egyesült Államokban, akik az ő nyílt társadalom ideológiájának feltétlen hívei.

A Politico című lap – tehát nem valami szélsőjobbos blog – már 2016-ban arról írt, hogy Soros szép csendben veszi át a hatalmas az amerikai igazságszolgáltatás fölött. A cikkből kiderült, hogy a pénzéből afroamerikai és spanyolajkú jelölteket támogatott, akik mindannyian olyan programokkal indultak, amelyek Soros fő céljait osztották, mint például a faji egyenlőtlenségek csökkentése az ítélkezésben és egyes kábítószer-bűnözők bírósági eljárás helyett elterelő programokba irányítása.

 

Az adatok szerint a spekuláns az elmúlt években több mint 40 millió dollárt költött ügyészek megválasztására. Összesen 75 ügyészt támogatott.

 

De a fagyi most visszanyal, az embereknek elegük van.

San Franciscoban visszahívták Chesa Boudin kerületi ügyészt az egyre gyakoribb bolti lopások, a szabadtéri drogkereskedelem és a fényes nappal történő, gyakran ázsiai-amerikaiak ellen elkövetett támadások miatt. Hasonló visszahívási folyamat indult meg Los Angeles-ben George Gascon ügyész ellen. New Yorkban pedig Alvin Bragg munkáját kritizálják a helyiek, amiért a megrögzött bűnözőket kiengedi a börtönből, míg az egyszerű New York-iak ellen önvédelem miatt indít büntetőeljárást.

Soros György most egy véleménycikkben védi a mundér becsületét.

Soros az Amerikában tapasztalható bűnözés növekedését

a fiatalok mentális betegségeinek aggasztó növekedésével magyarázta, ami szerinte a Covid lezárások által kiváltott elszigeteltségnek, a nyilvános büntetőjogi reformtüntetések nyomán a rendfenntartás visszaszorulásának és a fegyverkereskedelem növekedésének tudható be.

A Capital Research Center idén januárban arról számolt be, hogy Soros több mint 29 millió dollárt adott a baloldali kerületi ügyészjelölteknek politikai akcióbizottságok hálózatán keresztül. A hivatalban lévő ügyészek közül többek között Larry Krasner Philadelphiában, Kim Foxx az Illinois állambeli Cook megyében, Kim Gardner St. Louisban és Kim Ogg a texasi Harris megyében részesült támogatásban.

 

Az az elképzelés, hogy választanunk kell az igazságosság és a biztonság között, hamis. A kettő egymást erősíti: Ha az emberek bíznak az igazságszolgáltatási rendszerben, akkor az működni fog. És ha a rendszer működik, akkor a közbiztonság is javulni fog.”

– magyarázta Soros.

 

Szerinte ahelyett, hogy dollármilliókat költsenek a börtönökben ülő emberekre, inkább megelőzési programokat kell finanszírozni. Véleménye szerint ez csökkenheti annak a valószínűségét, hogy a rabok a szabadulás után újabb bűncselekményeket kövessenek el.

 

Ezért támogattam a reformokat előtérbe helyező ügyészek megválasztását (és újabban újraválasztását). Mindezt átláthatóan tettem, és nem áll szándékomban abbahagyni. Az általam biztosított pénzeszközök lehetővé teszik, hogy az értelmes, reformszándékú jelöltek meghallgatásra találjanak a nyilvánosság előtt. Az eredményekből ítélve, a nyilvánosságnak tetszik, amit hall.”

– zárta Soros.

 

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére