Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Hatalmas összeggel száll ringbe a Demokrata párt jelöltjei mellett Soros György

888.hu

2022.01.29. 11:40

A fia lesz a politikai akcióbizottság vezetője.

 

A Just the News nevű portál beszámolója szerint Soros György nemzetközi tőzsdespekuláns akcióba lendült. A cél:

a november 8-i félidős választások kimenetelének befolyásolása, Sorosnak és a Demokrata pártnak kedvező irányba.

A cikk szerint

Soros György ebben a választási ciklusban 125 millió dollárt (40,2 milliárd forint) tett egy szuper PAC-ba, és a pénzt már szétosztották a demokrata jelölteket és a párt ügyeit támogató politikai akcióbizottságok között.

Soros 2019 óta használja a Democracy PAC néven ismert szuper PAC-ot politikai kampányok támogatására.

Az amerikai törvények lehetővé teszik úgynevezett politikai akcióbizottságok (PAC) létrehozását, ezek a szervezetek a kampányra felajánlott adományok összegyűjtését koordinálják. A Politico című lap 2019-ben számolt be arról, hogy Soros Democracy PAC néven hozott létre egy ilyen politikai akcióbizottságot. A Szövetségi Választási Bizottság adataiból kiderült: Soros már az induláskor 5,1 millió dollárt utalt a PAC számlájára. A lap már akkor megjegyezte, hogy a Democracy PAC-nak átutalt 5,1 milliós összeg több mint a kétszerese annak a 2,1 millió dollárnak, amelyet Soros 2016 hasonló időszakában a választási kampányra fordított.

Soros szerint a csoport „politikai pártoktól függetlenül” támogatni fogja „az amerikai demokrácia infrastruktúrájának megerősítése: a szavazati jog és az állampolgári részvétel, a polgári jogok és szabadságjogok, valamint a jogállamiság erősítése” érdekében elkötelezett ügyeket és jelölteket.

Ennek ellenére a félidős választások előtt eddig a támogatás a demokrata párti szervezetekhez megy,

köztük 2,5 millió dollár a Szenátusi Többség PAC-nak (Senate Majority PAC), 1 millió dollár a Képviselőházi Többség PAC-nak (House Majority PAC) és 1 millió dollár a Demokratikus Államtitkárok Szövetségének (Democratic Association of Secretaries of State),

amely csoport azért küzd, hogy demokratákat válasszanak a korábban homályos, a 2020-as választások után közismert és erősen átpolitizált posztokra.

Soros a 125 millió dollárt „hosszú távú befektetésnek” nevezi, hogy 2022 után is támogathassa a politikusokat és kampányokat.

Soros fia, Alexander Soros lesz a Democracy PAC elnöke.

Soros György pénzére mindenképpen szüksége lesz a demokrata párti politikusoknak, hiszen az elnök, Joe Biden népszerűsége folyamatos lejtmenetben van.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére