Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Legújabb cikkében Soros a demokráciát félti, miközben a demokráciát támadja

888.hu

2022.07.04. 14:00

Egyre nehezebb kiigazodni az elképzeléseken.

 

Újabb véleménycikkel jelentkezett Soros György nemzetközi tőzsdespekuláns a szócsöveként működő Project Syndicate nevű portálon.

A Nyílt Társadalom Alapítványok (OSF) honlapján elérhető adatbázis szerint a portál kitüntetett figyelmet és szép összeget is kap Soroséktól.

Az adatok szerint csak 2020-ban 825 ezer dollárban (316,3 millió forint) részesültek.

 

És akkor térjünk is rá a „Támadás alatt a demokrácia az USA-ban” (Democracy Under Attack in the US) című esszé elemzésére.

Soros azzal a megállapítással nyit, hogy Egyesült Államok demokráciaként való fennmaradása mára komoly veszélybe került. Szerinte külföldről az USA-t a kínai Hszi Csin-ping és a Vlagyimir Putyin vezette Oroszország elnyomó rezsimjei fenyegetik, amelyek autokratikus kormányzati formát akarnak rákényszeríteni a világra.

 

A demokrácia hazai ellenségei azonban még nagyobb veszélyt jelentenek az Egyesült Államokra. Ide tartozik a jelenlegi Legfelsőbb Bíróság, amelyet szélsőjobboldali szélsőségesek uralnak, valamint Donald Trump republikánus pártja, amely ezeket a szélsőségeseket pozícióba juttatta.”

– szól a megállapítás.

 

Az ok, amiért Soros billentyűzetet ragadott, hogy megírja véleményét, az, hogy nemrég az amerikai Legfelsőbb Bíróság érvénytelenítette a Roe kontra Wade döntést, és ezzel állami kompetenciába került az abortuszszabályozás.

 

Soros György szerint a Legfelsőbb Bíróság nemcsak azért szélsőséges, mert nekiment a Roe kontra Wade-nek, hanem az érvek miatt, amelyekkel döntésüket igazolták. Samuel Alito bíró, a többségi vélemény szerzője arra az állításra alapozta a döntést, hogy a tizennegyedik alkotmányi módosítás csak azokat a jogokat védi, amelyeket 1868-ban, a módosítás ratifikálásakor általánosan elismertek. Soros szerint

ez az érvelés számos más, azóta elismert jogot veszélyeztet, köztük a fogamzásgátláshoz való jogot, az azonos neműek házasságát és az LMBTQ-jogokat.

Soros azt is megjegyzi, hogy a Legfelsőbb Bíróság frontális támadást kíván indítani a végrehajtó hatalom ellen.

 

Hogy pontosan miért is fáj ennyire az abortuszszabályozás Soros Györgyéknek, azt ebben a cikkben boncolgattuk részletesebben.

 

 

Nem kell sokáig keresni a közös nevezőt a Legfelsőbb Bíróság legutóbbi döntéseiben: Trump republikánus pártja által támogatott ügyek segítése és a Demokrata Párt által támogatott ügyek gyengítése vagy törvényen kívül helyezése.”

– írja, példaként említve a fegyvertartásra vonatkozó törvényeket.

 

Soros úgy véli, a Legfelsőbb Bíróság korábban az Egyesült Államok legelismertebb intézményei közé tartozott, de a közelmúltban hozott döntései révén a szélsőséges többség történelmi mélypontra süllyesztette a népszerűségét.

 

Mint ismert, a Soros által szélsőségesnek nevezett bírók valójában konzervatívok és 6-3 arányban vannak jelen a testületben. Donald Trump volt amerikai elnök három alkotmánybírót jelölt a testületbe (Amy Barrett, Neil Gorsuch, Brett Kavanaugh), a szenátus meg is szavazta őket.

 

A Legfelsőbb Bíróságot csak egyetlen módon lehet megfékezni: a Republikánus Pártot földcsuszamlásszerű választásokon ki kell dobni a hatalomból. Ez lehetővé tenné a Kongresszus számára, hogy törvényhozás útján megvédje azokat a jogokat, amelyeket a Legfelsőbb Bíróság védelmére bíztak. Most már világos, hogy ez nagy hiba volt. A kongresszusnak cselekednie kell, kezdve a nők választójogának védelmével. Ha ehhez módosítani kell az obstrukciót, hát legyen úgy.”

– háborog Soros.

A tőzsdespekuláns szerint a republikánusok nemcsak a Legfelsőbb Bíróságot és számos alsóbb szintű bíróságot pakoltak tele szélsőséges bírákkal, olyan államokban, mint Florida, Georgia és Texas.

 

Soros nézetei azért érdekesek, mert éppen ő költött 40 millió dollárt a „társadalmi igazságosság” ügyészeinek megválasztására és ez alapvetően befolyásolja az amerikai igazságszolgáltatást. Több tízmillió dollárt folyósítva Soros helyi kampányokat finanszírozott Amerika-szerte, hogy progresszív kerületi ügyészeket válasszon, akik agitálnak a rendőrség és a dekriminalizáció „halálos koktélja” mellett.

 

Soros György úgy véli, hogy az USA-t egy elnyomó rezsimmé akarják alakítani. És szerinte mindent meg kell tenni azért, hogy ezt megakadályozzák.

Ebbe a küzdelembe sok olyan embernek is be kellene kapcsolódnia, akik korábban Trumpra szavaztak. Én a Demokrata Párt támogatója vagyok, de ez nem pártpolitikai kérdés. Arról van szó, hogy visszaállítsuk a működő kétpárti politikai rendszert, amely az amerikai demokrácia alapja.”

– zárja sorait Soros György.

 

Egyébként a Soros-hálózat már nagy erőkkel készül a novemberben esedékes félidős választásokra.

A Democracy PAC II nevű akcióbizottságán keresztül 125 millió dollár készülnek kiszórni az általuk megfelelőnek talált jelöltek támogatására.

 

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére